Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 15 oktober 2011

52.6 Haaknaald en draad

Deze week had ik weinig energie. Ik had nog behoorlijk last van de naweeën van de keelontsteking van vorige week. Maandag en dinsdag lag ik om 9 uur in bed. Woensdag wist ik dat al te rekken tot kwart voor 10 en donderdag was het half 11. Langzaamaan had ik het idee dat ik weer de oude werd.

Helaas gooide dochterlief de nacht van donderdag op vrijdag roet in het eten. Zij had een behoorlijke astma-aanval en dat gaat ten koste van haar en mijn nachtrust. Mijn poging om vrijdagmorgen bij te slapen mislukte, omdat ik na het uitzwaaien van de schatjes (dochterlief wilde ondanks de nachtelijke escapades gewoon naar school) te wakker was om weer naar bed te gaan.

Gelukkig kwam mijn zusje een bakkie doen, zodat ik in ieder geval afleiding had en zij was bezig met het haken van een tas van zpagetti en vroeg mij om advies. Toen bedacht ik mij dat ik ook nog zpagetti had liggen om een kussenhoes van te haken en dus pakte ik mijn materiaal erbij en maakte een begin.


Ik had bedacht dat ik dan 's middags maar even een tukkie zou doen op de bank, maar nu was het manlief die roet in het eten gooide. Het ging even helemaal mis met hem en vervolgens hebben we de hele middag doorgebracht in het ziekenhuis. Helaas zijn we daar niks wijzer van geworden en dus zit hij weer thuis en moeten we de lopende onderzoeken gewoon afwachten. De kinderen werden opgevangen door paps en nadat ik ze had opgehaald en ze heerlijk in hun bed lagen, vond ik de tijd om een paar blogs die ik volg te lezen. Via één van die blogs kwam ik hier terecht. En dat leek me een leuk klusje om tussendoor te doen. Ik ben nu tenslotte in de "mood" voor haken.

En dus zocht ik vanmiddag tussen de vele handwerkspullen naar een bolletje katoen. Ik vond wel wat, maar dat was heel dun, dus een proefje haken kon geen kwaad.


Ik zocht gereedschap bij elkaar, heb een aantal proefkettingen gehaakt met de 2 haaknalden die ik kon vinden en besloot om dubbel materiaal te gebruiken en de dikste haaknaald.


Ook wist ik dat er nog ergens een compleet "nieuwe" kralendoos moest zijn. Ja, nieuw tussen aanhalingstekens, want de kralen zijn nog nooit gebruikt, maar die doos ligt al zeker 5 jaar in huis. Nou ja, wie wat bewaart, die heeft wat.


Dochterlief volgde alles op de voet en hoopte toch wel dat het armbandje voor haar zou zijn. Maar voor de armband af was, moest ze naar bed. En dus heeft ze het eindresultaat nog niet gezien. Nou, dat eindresultaat vind ik toch wel errug leuk.



En natuurlijk is het armbandje voor haar, maar dat hoort ze morgen wel........

Geen opmerkingen: