Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 22 december 2011

Teleurstelling

Vanmiddag stond er een overleg gepland van de artsen over de uitkomsten van de diverse testen en onderzoeken die manlief heeft ondergaan. Wij hoopten dat er eindelijk duidelijkheid zou komen over wat er nu aan de hand is. Maar zoals de titel al aan geeft, liep dit uit op een teleurstelling.

De artsen kunnen nog steeds de vinger niet leggen op het probleem. Ze hebben nu 3 scenario's. De eerste mogelijkheid is dat er sprake is van een infectieziekte. Daarom wordt er elke keer bloed afgenomen. Er wordt echt op elke mogelijke ziekte getest. De tweede mogelijkheid is dat er sprake is van een auto-immuunziekte. Deze 2 mogelijkheden zijn al eens eerder geuit en wij hadden dus ook gehoopt dat we vandaag zouden horen wat de diagnose was. Helaas is dat dus nog niet gelukt. Sterker nog, er kwam een 3e mogelijkheid bij. En dat was schrikken.

De 3e mogelijkheid is namelijk dat er tumoren zitten in de vliezen om de hersenen en het ruggenmerg. Dit is op de scans niet te zien, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Wat de gevolgen zijn van deze optie is niet te zeggen, maar het woord tumoren is niet bepaald hoopgevend.

Uit de PET scan is verder gebleken dat er afwijkend weefsel zit langs de ruggenwervel en in de longen. Dat willen ze op kweek gaan zetten. De "makkelijkste" manier om bij dit weefsel te komen is om via de luchtpijp naar de longen te gaan en daar een aantal hapjes uit het weefsel te nemen. En dus wacht manlief morgenochtend weer een vervelend onderzoek.

Dit weefsel wordt op kweek gezet en de uitslag daarvan laat ongeveer een week op zich wachten. En dus zit er niets anders op dan weer wachten. Wachten op bloeduitslagen en wachten op de uitslag van de kweek. Pffffff, ik ben het wachten moe........

1 opmerking:

berta, roel zei

lieve a en l
dit is wel even schrikken.
wij hadden ook gehoopt dat jullie eindelijk wat meer rust mochten krijgen en een uitslag waar jullie mee verder konden.
houdt dit nu ook in dat jullie nog een week in amsterdam moeten blijven?
lieve l blijf wandelen, dat geeft misschien rust.
lieve a heeeel veeel sterkte morgen met weer een onderzoek.
wij blijven aan jullie denken.
groetjes roel,berta,kids en personeel