Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 5 december 2011

Surprises

Ook dit jaar moesten dochterlief en het Wandelmannetje weer surprises maken voor de Sinterklaasviering op school. Omdat degene die dochterlief had getrokken graag oorwarmers wilde, leek het dochterlief een goed idee om een hoofd te maken van papier-maché. Het Wandelmannetje sloot zich daar met liefde bij aan. Zijn "slachtoffer" wilde een stressbal en ook die kun je prima maken van papier-maché.

En dus gingen ze aan de slag. Eerst moest er lijm gemaakt worden. Volgens dochterlief moest ik daar speciale papier-maché lijm voor halen, want dat hadden ze op school ook. Volgens mij kan het ook met behanglijm en omdat ik toch naar de Gamma moest, nam ik daarvandaan een pakje behanglijm mee. En toen konden ze beginnen.


De basis werd een ballon. Vanwege de gewenste vorm ging de een met de knoop naar beneden en de ander met de knoop naar boven. En toen begon het gesmodder. Lijm smeren op de ballon, krantenpapier erop en daar weer lijm overheen. Papa´s oude overhemden doen nog steeds dienst als kliederschort en vol enthousiasme gingen ze los.





Na een uurtje flink plakken, was de basis klaar. Voor de één een hoofd met nek, voor de ander een stressbal.



Na nog een laagje bijplakken voor de stevigheid kon er geverfd worden. Dochterlief besloot dat het hoofd het hoofd van het meisje zou worden. En aangezien dat meisje van Chinese afkomst is, werd er iets bruinachtigs gemengd.




Ze hield er een bruine hand aan over, want je moet tenslotte ergens houvast vinden. Zoonlief maakte zijn stressbal blauw en zijn hand onderging hetzelfde lot.


Hij heeft wel duidelijk meer moeite met vieze handen, want hij deed veel voorzichter. Maar ja, hij hield vroeger ook al niet van vingerverven.

Na alle plak- en verfactiviteiten waren ze tevreden over het eindresultaat.



De ballonnen werden doorgeprikt, zodat de cadeaus daarin konden en de stressbal kreeg nog haar, maar daar heb ik geen foto meer van gemaakt, aangezien de surprises op de verjaardag van dochterlief moesten worden ingeleverd en ik toen meer te doen had.

En ook de ontvangers vonden de surprises leuk. En daar gaat het tenslotte om.

Geen opmerkingen: