Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 25 april 2013

52.50 Oranje boven....

Wandelmams liet mij een leuke site zien, die gaat over breien en haken. Nu vind ik breien niets aan, maar haken vind ik wel leuk, dus ik ga hier regelmatig buurten. Op 8 april plaatste de blogster een Koninklijke blog en daarom kocht ik een bolletje oranje katoen om ook kroontjes te haken. En aangezien ik 's avonds alleen zat, haakte ik een aantal kroontjes, hoewel ik nog niet echt een idee had wat ik ermee zou gaan doen.

Gelukkig had dochterlief wel een idee hierbij! Het moesten haarknipjes worden en zo ging het onafgewerkte kroontje met behulp van een schuifspeldje heur haar in. Dat was natuurlijk behelpen, dus werden er knipjes aangeschaft en werden de kroontjes goed geprepareerd!!!



Jammer genoeg kon ik mijn borduurnaalden niet vinden, dus ik moest me behelpen met (goedkope) naalden met een groot oog, ooit aangeschaft in een Supermarché in La France. Deze naalden waren niet helemaal geschikt voor dit klusje, maar uiteindelijk zaten de knipjes vast.



En om te voorkomen dat de kroontjes in de loop van de kroningsdag de moed op zouden geven, heb ik ze behandeld met Paverpol textielverharder. En aangezien ik vier kroontjes had gehaakt, zijn dochterlief en haar nichtje N. nu helemaal klaar voor 30 april!!!




En zelfs als je uitgeput in slaap valt na een studieweekend van het jeugdorkest, blijft het kroontje in vorm. Wat is ze trouwens lief he, als ze slaapt!!!!

Geen opmerkingen: