Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 16 december 2023

Ruigewaard-Wandeltocht, Grijpskerk

Na de 28 kilometer van vorige week, deze week weer een keer 25 kilometer bij de FLAL. Ik reed naar Drachten waar ik bij Hilly en Ate in de auto stapte en met zijn drieën reden we naar Grijpskerk. Toen wij aankwamen was het net 9 uur, dus de eerste wandelaars op de 25 km vertrokken net. Wij gingen nog even naar binnen voor het inschrijven en het startersbakkie, dus tegen half 10 vertrokken wij ook voor onze wandeling. Wel met de waarschuwing om op tijd binnen te zijn.....


We slingerden een stukje door Grijpskerk en daarna ging het langs de provinciale weg richting Niezijl. Deze route liep ik tijdens de tweede editie van de Vrouwenmars andersom, weet ik nog. Toen ging het pal tegen de wind in, nu ging het met de wind in de rug. De wind waaide dus dezelfde kant op als toen. In Niezijl liepen we een leuk blokje door het dorp voor we de vlakte weer werden opgestuurd.





Vanaf Niezijl ging het, over het betonpad en later het Oebelepad, naar Niehove. Het Oebelepad leidde ons Niehove in, waar we in de plaatselijke kroeg genoten van onze eerste rust. Deze rust werd extra genieten door de bosbessencake waar Ate op trakteerde (helaas geen foto).



Na de rust verlieten we Niehove weer. Op papier waren het 12 aanwijzingen tot de volgende rust. Deze rust was wel 10 km verder, dus we waren voorbereid op lange rechte stukken. Nou, dat van die lange rechte stukken klopte en helaas begon het ook nog te miezeren. We liepen dus op de vlakte in de miezer, geen ontkomen aan. Hilly en ik kregen steeds minder zicht door de miezer op onze bril, er moest dus af en toe gepoetst worden. Toch hadden we het prima naar ons zin, kletsen, elkaar in de maling nemen en de wandelplannen voor volgend jaar bespreken, gespreksstof genoeg. Al waren we wel blij toen we weer even konden opdrogen in Kommerzijl.








Nadat we opgedroogd waren,begonnen we aan de laatste 7 km. Gelukkig was het nu weer droog, dat is toch net iets prettiger. Het laatste stukje ging langs de NAM-locatie van Grijpskerk richting Grijpskerk. Eenmaal in Grijpskerk maakten we nog een rondje voor we weer bij de startlocatie kwamen.

Na het afmelden dronken we de welverdiende finishcola voor we weer in de auto stapten richting Drachten. 





In Drachten scheidden onze wegen weer en gingen we allemaal onze eigen kant op. En mocht je David vandaag gemist hebben, dat klopt. Hij had visite van Debbie, dus ik heb hem maar thuis gelaten om bij te praten met haar.


Geen opmerkingen: