Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 23 december 2023

Proloog Elfstedenpad 2.0, Leeuwarden

In eerste instantie was het plan om vandaag met Hilly, Kenneth en Ate de wandelversie van de halve wintermarathon van Leeuwarden te gaan lopen, maar jammer genoeg ging de wandelversie wegens gebrek aan belangstelling niet door. Daar lieten wij ons echter niet door weerhouden om vandaag toch in Leeuwarden te gaan wandelen. We besloten om de proloog van het Elfstedenpad te gaan lopen, maar dan wel met een extraatje, we zouden namelijk starten bij Kenneth die ergens aan de rand van Leeuwarden woont.

Het werd voor mij nog even spannend, want ik gleed werkelijk snotverkouden de Kerstvakantie in. Ik was zo verkouden dat Manlief mij voor de nacht had verbannen naar boven, ik snurkte werkelijk zo verschrikkelijk dat het niet te doen was. Ook sloeg ik het gala op school over,  het was mij gelukt was om alle lessen van dit jaar te geven, maar dat kostte mij wel alle energie die ik nog had. Zo jammer, het gala is altijd erg leuk. Vrijdag hing ik voornamelijk op de bank, maar vanmorgen durfde ik het aan om naar Leeuwarden af te reizen, al nam ik voor de zekerheid wel mijn OV-kaart mee, kon ik altijd nog op de bus stappen.

Na een (nou ja twee) startersbakkie(s) bij Kenneth gingen we op pad. Via Goutum liepen we richting centrum. Eerst het Van Harinxmakanaal over en daarna via de Verlengde Schrans naar het station. 






De heren wachten, terwijl de dames foto's maken........

Tot aan het station zet het tempo er behoorlijk in, maar daarna was het tempo niet zo hoog meer. Onze gids Kenneth had veel te vertellen en hij had geïnteresseerde luisteraars. Zelfs de regen kon dat niet beïnvloeden.....

Voor de stempelfetisjisten werd een stop gemaakt bij de Toeristinfo op het Oldehoofsterkerkhof, de naam van het plein voor de Oldehove. We kregen daar twee hele mooie stempels in ons wandelboekje en we konden een klein beetje opdrogen.









Na deze onderbreking liepen we door de Prinsentuin en vervolgens zwierven we door de smalle straatjes van de oude binnenstad. Daar was zoveel moois te zien, dat we  voor geen meter opschoten, maar genieten deden we des te meer.

















Toen Dochterlief hoorde dat de Wintermarathon niet doorging en wij een stadswandeling gingen maken, nodigde ze ons uit om bij haar te rusten. Van dat aanbod maakten we dankbaar gebruik. We pasten precies met zijn allen in haar studiootje.

Toen de koffie op was, gingen wij weer verder wandelen en Dochterlief ging verder aan de studie. We liepen nog een stukje door de stad richting de Blokhuispoort. Hier gingen we even naar binnen. Eerst de grote pleinen over en daarna de oude gevangenis in. In het cellenblok zitten kleine winkeltjes die voornamelijk ambachtswerk verkopen, echt fantastisch, en er zit een hostel, slapen in de cel....

















Na de Blokhuispoort verlieten we het centrum, we gingen naar de Potmarge. Daar besloten we om de route in te korten, het was later dan verwacht en het begon flink te waaien. Wel gingen we nog even door de wijk Wielenpôlle, hier worden de straten in deze tijd van het jaar prachtig verlicht. Nu was het nog niet donker, maar de versiering was wel zichtbaar.






Het laatste stuk ging door weer en wind, de hoed en de petten moesten stevig aangesnoerd worden om niet weg te waaien en de poncho's klapperden er vrolijk op los. We moesten bijna schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan. We waren dan ook blij dat we weer bij Kenneth waren. Na nog een laatste bakkie keerden we weer huiswaarts. Niet veel kilometers, wel veel tijd en vooral heel veel plezier!








Geen opmerkingen: