Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 25 december 2019

Relaxte Kerstdag

We gingen voor een relaxte Eerste Kerstdag en ik kan wel zeggen dat dat gelukt is. We verzamelden om 11.00 uur in de keuken voor een brunch. Warme broodjes, koffie, thee, sinaasappelsap, gekookt eitje en "normaal" broodbeleg. Heerlijk dat we nu de tijd namen om te eten en kletsen met elkaar.

Na de brunch was er even relaxtijd voor iedereen. Nou ja, behalve voor de Wandelkerel, hij moest nog cadeautjes inpakken en een gedicht schrijven. Dochterlief, Manlief en ik lazen wat, puzzelden wat en kletsten wat.


Toen de Wandelkerel klaar was met zijn verplichtingen gingen we even een frisse neus halen. Het Dwingelderveld heeft een familiepad/rolstoelpad en die besloten we te gaan testen. We waren niet alleen daar, de parkeerplaats stond redelijk vol, maar tijdens het wandelen viel het niet echt op. We genoten van het pad en vooral van de mooie vergezichten over het Dwingelderveld.












Heerlijk uitgewaaid en opgefrist kwamen we weer thuis. En toen kwam het favoriete deel van de dag van Dochterlief: Cadeautjes!!! Ze lagen keurig klaar onder de boom. We verplaatsten ze naar het midden van de kamer, zodat Manlief ook zicht had op de stapel.




Degene die 6 gooide mocht een cadeautje pakken en zo werd de stapel langzaamaan kleiner. De gedichten waren weer geweldig, net zoals de cadeautjes.

We sloten de dag af met een lekker maaltijd en ijs toe. We hopen dat er nog veel van dit soort (Kerst)dagen mogen volgen.

Geen opmerkingen: