Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 21 december 2019

Kersttocht Nijverdal

Vandaag was er de keuze tussen wandelen in De Krim en wandelen in Nijverdal. Omdat De Krim al eerder op het programma had gestaan en omdat Carola meewerkte aan de wandeltocht in Nijverdal, vertrokken we naar Nijverdal.

Mams en ik waren mooi op tijd en na het inschrijven troffen Aike ook aan één van de tafels. Zij zou later met Carola een rondje van 5 km maken om pijlen op te halen, maar nu was ze aanwezig om bekenden te begroeten. En wij kregen even later gezelschap van Hilly en Liana. We kletsten nog even en na een bakkie was het tijd om te gaan, zeker omdat de grote meute al was vertrokken. Er werd nog even een sanitaire stop gemaakt en daarna gingen we echt op weg.

De route van 20 km bestaat uit 2 rondjes van 10 km. Het eerste rondje worden we het bos ingestuurd. en daar blijven we ook. En het is volop genieten. Af en toe opletten dat we niet uitglijden of in een plas stappen, maar er is meer dan voldoende tijd om van alles te bespreken en om te genieten van de omgeving.






De eerste 10 km schieten dan ook onder onze schoenen door en voor we het weten zitten we aan een bakkie bij de startlocatie. De diverse broodtrommels komen op tafel en er wordt het een en ander gedeeld. Met een gevulde maag gaan we op weg voor het tweede rondje.

We komen op een bepaald moment wandelaars tegen die even de draad kwijt zijn, we weten ze weer op weg te helpen en lopen dan weer door. Het eerste deel van dit rondje gaat eerst door een woonwijk, soms kan dat niet anders als je een plaats wilt verlaten. Niet alle wandelaars zijn hiervan gecharmeerd, er wordt wat gemopperd. Daar trekken wij ons niet van aan, we bekijken gewoon uitgebreid de huizen.




Na 5 km komen we bij een rust en omdat het regent gaan we hier naar binnen, tijd voor een tweede bakkie, niet omdat we daar aan toe zijn, maar omdat het kan.

Na de rust in een voetbalkantine maken we een rondje om de velden en dan komen we uit langs de Regge, die heerlijk met ons mee kronkelt. We verlaten de Regge even om een stukje bos te doorkruisen, waar we overigens ook weer genoeg nattigheid tegen komen.





Na het oversteken van een drukke weg (we vermoeden dat de wandelaars die eerder de weg kwijt waren hier verkeerd zijn gelopen) komen we op een pad dat onder een brug doorgaat van 1.80 meter. We komen tot de conclusie dat wij hier niet hoeven te bukken, maar dat zal zeker niet voor alle wandelaars gelden.



Liana en Hilly maken een klimmetje en maken zo wat minder meters, maar ze wachten daarna wel weer op Mams en mij. Met zijn vieren volgen we de Regge weer een stukje om even later het terrein van de startlocatie weer op te lopen.





Liana en Hilly spoelen de schoenen nog even schoon...... 



We drinken nog iets met zijn vieren voor we weer in de auto naar huis stappen, een volgende wandeldate staat alweer op het programma.

Geen opmerkingen: