Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 2 december 2019

Hiep, hiep Hoera!!!!!

Groot feest vandaag, Dochterlief wordt 18 jaar. De festiviteiten zijn al sinds zaterdagavond aan de gang, dus die verjaardag is meer dan gevierd.

Eerst een avondje met vriendinnen, die voor het gemak maar bleven slapen, zodat het ook een ontbijt met vriendinnen werd. Deze meiden verdwenen in de loop van de middag, zodat we ook nog even tijd hadden om het feest van deze middag voor te bereiden, want vanaf drie uur liep het huis vol met familie en zetten we de festiviteiten nog even voort.

En nu ben je dan echt jarig, een derde dag om te vieren dat je meerjarig bent geworden. Ik moet zeggen dat sommige dingen nog niet veranderd zijn in de loop der jaren. Ook dit jaar roep je al vanaf september dat je bijna jarig bent. Ik hoop dat je nog heel lang zo uit blijft kijken naar jarig zijn.

Helaas was er dit jaar ook een herinnering aan die weg naar jouw 10e verjaardag, toen je vader ook in het ziekenhuis lag in de periode daarvoor. Veel herinneringen kwamen weer terug aan die vervelende periode van 8 jaar geleden, niet allen bij jou, maar ook bij je broer en mij. En daar gingen we allemaal op onze eigen wijze mee om. Dat leidde tot spanningen en onbegrip tussen jou en mij. En daar worden we allebei weer verdrietig van. Ook dat is iets wat nog niet veranderd is. Gelukkig hebben we die spanningen nu weer achter ons kunnen laten en genoten we met volle teugen van dit feestweekend.

Wat ook nog niet veranderd is, is dat je iemand bent van hoge hoogtepunten en diepe, diepe dalen. Gelukkig komen de diepe, diepe dalen niet zo veel meer voor en horen we je vaak zingen ergens in huis.

Er staan het komende jaar veel veranderingen voor je op stapel. Als het goed is haal je je vwo-diploma en ga je beginnen aan een vervolgopleiding. Zoals het er nu uitziet wordt dat een opleiding aan de Universiteit van Groningen. Het plan is om te starten vanuit huis, maar die kamers trekken natuurlijk ook. Veel beslissingen die je moet nemen, beslissingen waar je nu zelf verantwoordelijk voor bent, maar die je niet alleen hoeft te nemen.

Lieve meid, we zijn trots op je. Fijne verjaardag vandaag en op naar een prachtig jaar. Luv U!!!!


Geen opmerkingen: