Belofte maakt schuld, dus hierbij het recept van de Blokzijler Brok:
1 kg zelfrijzend bakmeel
500 gr donkerbruine basterdsuiker
500 gr roomboter
2 eieren
2 eetlepels speculaas kruiden
snufje zout
een beetje koffiemelk
- Boter smelten en in een kom doen
- Samen met suiker romig kloppen.
- 2 eieren toevoegen en weer kloppen tot het wat lichter van kleur wordt.
- Zout en speculaas er door kloppen (dit kan met de mixer)
- Zelfrijzend bakmeel er door kneden (dit lukt niet met de mixer, dus je krijgt vieze handen)
- Bakpapier op de bakplaat leggen
- Het deeg uitspreiden een klein beetje van de kant houden i.v.m uitzetten, dikte moet 5 cm zijn
- Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel
- Strijk er, ook met de bolle kant van de lepel, een beetje koffiemelk over heen
- Bak hem midden in de oven 20 min op 180 graden, dan is de binnenkant nog een beetje smeuiïg
- Direkt uit de oven halen en laten afkoelen
- Daarna in blokjes snijden
Het doorkneden van het zelfrijzend bakmeel gaat het makkelijkst als je dit in delen toevoegt.
En als je de Brok in blokjes hebt gesneden moet je erg oppassen, want voor je het weet, is ie verdwenen.......
Eet smakelijk
3 opmerkingen:
Moet het 5cm hoog zijn is wel erg dikke koek dan toch? Mvg Monique
Hallo Monique,
Het kan wel wat lager, maar het is de bedoeling dat de binnenkant van de koek een beetje nat blijft, dan is de koek het lekkerst. En de binnenkant blijft alleen nat als de koek dikker is.
Wat een super, super, super lekker recept!!!
Die gaan we nog heel vaak bakken.
Groetjes Marina
Een reactie posten