Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 26 januari 2013

Kunjst, met een grote K!!!

Voor het eerst in lange tijd stonden er voor deze zaterdag geen afspraken. Geen wandelingen, hoewel de SWOS-wandeling wel lokte, geen voetbal, geen hockey, geen boodschappen, geen klussen, helemaal niets. Nou ja, bijna niets. Vanavond werden we verwacht op de verjaardag van een vriend, maar gezien de weersomstandigheden hebben we vanmiddag in goed overleg besloten dat we thuis bleven. We zijn erg zuinig op elkaar. Maar voordat dat besluit viel, was de stemming hier in huis al loom. We hoefden niets, we wilden niets en we verlangden niets. Gewoon thuis zijn met zijn vieren was genoeg, voorlopig.

Want uiteindelijk zoekt Dochterlief toch wel weer de één of andere uitdaging. In eerste instantie wilden wij samen gaan schaatsen, maar toen het begon te sneeuwen, lieten we dat, voor vandaag, plan varen. Wij gaan binnenkort wel naar Thialf. Maar dan..... Dan wil dat meisje gewoon iets doen. en dat werd schilderen. "Mam, heb je nog doeken liggen?" Nou die bleken er nog te zijn. En dus werd het zeil op de tafel gelegd, de verf en de kwasten tevoorschijn gehaald en ging ze los.


Na korte tijd sloot haar broer zich aan. En omdat hij zich zelden laat verleiden tot creatieve uitingen buiten de verplichte nummers (lees tekenen op school), werd deze actie door mij van harte toegejuicht.







Uiteindelijk werden de schatjes zo enthousiast dat er vijf schilderijen werden opgeleverd. En na het schilderen ruimden ze alles op, zonder dat er wij er iets over hoefden te zeggen en ook nog eens zonder ruzie. Ik denk dat deze zaterdag hoog in de top 10 van perfecte zaterdagen komt te staan.....





1 opmerking:

MAMAvan3 zei

Hoi Liesie, je hebt het inderdaad goed! Ik ben wie jij denkt dat ik ben. Ik volg je blogs al even en door jou ben ik ook begonnen met het schrijven van blogs ;-) Het lijkt ons heel leuk om iets af te spreken. Onze middelste staat hier al naast mij te juigen! Ik zou het ook heel leuk vinden jullie weer te ontmoeten.

Groetjes van MAMAvan3 (je weet wel!)