Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 23 april 2022

Tulpentocht Rutten

Vandaag was het zover, Dochterlief kon weer mee aan de wandel. Haar blessure is voldoende hersteld en ze lijkt voldoende gewend aan haar steunzolen om vandaag zestien kilometer te kunnen lopen. En dat gaan we dus doen in Rutten.

Als we vlakbij de startlocatie zijn, komen de wandelaars van de langere afstanden ons al tegemoet, we zitten dus op de goede weg. we moeten even zoeken naar een parkeerplekje en als dat gelukt is, gaan we naar de startlocatie om ons in te schrijven. Na nog een laatste toiletbezoek van mij gaan we op pad.

Al snel lopen we Rutten uit en dan zien we ook direct al tulpen in de verte. De tocht doet zijn naam eer aan. Na een stuk langs de weg mogen we over een stuk privéterrein tussen de tulpen door.






Na ditt pad gaat het kilometers lang langs de weg richting Lemmer, nu is het hier de polder natuurlijk ook een kwestie van lange rechte wegen, dus heel veel meer keuze qua route was er ook niet. Na een kilometer of vijf bedenkt Dochterlief dat ze zich had voorgenomen om altijd voor het vertrek van een wandeling nog een keer naar het toilet te gaan en dat ze dat vandaag vergeten is. En de reden dat ze dat bedenkt, ze moet......

De rust is nog een klein uurtje lopen, dus ze zal nog even door moeten lopen. Daarnaast krijgt ze last van drukpunten in de holte van haar voet door de steunzolen, daar moet bij de rust dus ook even naar gekeken worden. Gelukkig laat ze zich niet te veel afleiden door alle ellende, al is ze wel intens opgelucht als het toilet bereikt wordt.



Na het toiletbezoek en een bakkie verzorg ik haar voeten en dan kunnen we weer verder.





En door gaat het weer. Het blijven lange rechte wegen, dat heeft ook te maken met de afstand die we lopen, deze is te kort voor een uitstapje langs het IJsselmeer, we gaan dus nog maar een keer links.



Na nog een sanitaire stop gaan we op voor de laatste loodjes, met natuurlijk tijd voor een tulpen-usfie....


En na de vierde keer links lopen we Rutten weer binnen. Gelukkig is deze wandeling zonder grote problemen voor Dochterlief verlopen. Nu moeten we weer verder gaan opbouwen, want de 4Daagse komt met rasse schreden naderbij.






Geen opmerkingen: