Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 16 april 2022

Krentenbloesemtocht Dwingeloo

Het is zo langzaamaan tijd om de afstanden weer wat te gaan verlengen. Dat is nog wel eens lastig, want Dochterlief is herstellende van een blessure en moet langzaam weer opbouwen, maar weer niet te langzaam met het oog op de N4D en Mams en ik zijn toe aan langere afstanden, ook met het oog op de N4D. Maar vandaag was de keuze makkelijke, Dochterlief werkt in de animatie op een camping, dus Mams en ik konden voor de lange(re) afstand gaan, 30 km dus vandaag.
 
Bij de startlocatie, hotel De Brink, troffen we Albert, Geert Jan en Charanda, de aanwezigheid van laatstgenoemde was een aangename verrassing, we hadden Charanda al een hele tijd niet gezien. Na alle administratieve rompslomp te hebben afgehandeld gingen we met zijn vijven op pad.
 
 
Met een omweg via Leggeloo en Dieverbrug kwamen we bij de Drentse Hoofdvaart, deze volgenden we een tijdje. Aan de overkant van de weg was een rustpost, niet via de organisatie, maar een particuliere. Omdat veel wandelaars toch al wel aan een pauze toe waren, bezochten ze deze rustpost. De eigenaren wisten niet wat hen overkwam, maar zorgden snel voor extra stoelen en extra koffie.








Vlak na deze rust kwamen we bij een sluisje, niet in de Hoofdvaart maar bij een ander water, waar we even keken naar het wild stromende water en het weinige hoogteverschil.







We slingerden door tot de eerstvolgende officiële rust en omdat Charanda al een tijd niet gewandeld had, namen we hier een tweede pauze.









Nadat we hebben gegeten en gedronken en zijn uitgerust gaan we weer verder. Helaas voor Charanda gaat het niet helemaal lekker en daarom besluit ze, om samen met Geert Jan, bij de Bospub uit te stappen. Ze proberen vanaf daar een lift te krijgen naar de startlocatie.





Dat betekende dus dat Albert, Mams en ik met zijn drieën verder gingen. Het vervolg ging voornamelijk door bosgebied en leidde ons ook langs Taribush. Daar waren we blij mee, want we zaten te springen om een sanitaire stop en die is bij Taribush altijd de moeite waard.












Vanaf hier begonnen we aan de laatste loodjes, weer terug naar Dwingeloo. We troffen Geert Jan en Charanda weer en nadat we ons allen hadden afgemeld, vonden we dat we een ijsje verdiend hadden.







Al met al was het weer een wandeldag die de moeite waard was.
 

Geen opmerkingen: