Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 16 januari 2021

Rondje Wieden

In plaats van de geplande 30 km vanuit Steenwijk, maakten we vandaag een rondje Wieden. Gezien de verwachte gladheid leek het ons beter om maar gewoon vanuit huis te starten, hopelijk kunnen we dan volgende wek alsnog die 30 km gaan wandelen.

Ik liep met mijn handschoenen en muts in mij handen naar buiten, maar na enkele tientallen meters kwam ik tot de conclusie dat ik ze niet nodig had en verdwenen ze in de tas, het was een stuk warmer dan ik had verwacht. Mams was net iets eerder op ons verzamelpunt, zodat ze mij direct kon vastleggen op de gevoelige plaat.


We liepen over Kolderveen en vervolgens over een kronkelig fietspad richting Wanneperveen. Net voor Wanneperveen verlieten we het fietspad om verder te gaan over een graspad richting de uitkijktoren. Net voor de uitkijktoren staken er twee reeën het pad over. Dat zijn dan toch wel de cadeautjes op zo'n wandeling.
















Na de uitkijktoren vervolgden we onze weg met een ruime boog om Wanneperveen heen, maar om thuis te komen moesten we de lintbebouwing van Wanneperveen wel oversteken. Ook nu kwamen we weer in de prachtige natuur terecht.







Het laatste stukje was weer oud en vertrouwd, één van de vele stukken die we al zo vaak gewandeld hebben als we vanuit huis vertrokken, het aantal uitvalswegen is nu eenmaal beperkt. Zo liepen we vandaag een krappe twintig kilometer. Die zitten toch weer mooi in de pocket!





Geen opmerkingen: