Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 26 mei 2016

Vierdaagse Diever, dag 1

Net als vorig jaar heb ik één van mijn vrije dagen in het kader van levensfasebewust personeelsbeleid ingezet om vier dagen in Diever te kunnen lopen. En ik bevind mij weer in goed gezelschap, want ook Wandelmams, de Wandelkerel (net klaar met zijn examens), de Sjeik, wandelvriendinnen L en H en wandelvriend A hebben het plan opgevat om hier vier dagen te gaan lopen. Daarnaast zullen andere wandelvrienden één of meerdere dagen aansluiten om het wandelplezier te verhogen. Ons plan is om de eerste twee dagen dertig km te lopen en de tweede twee dagen twintig km. Zo blijft er in het weekend tijd over voor Manlief en Dochterlief en wij kunnen "trainen" op vier dagen wandelen.

Voor L is de startlocatie op fietsafstand, de rest van ons neemt de auto. Helaas blijkt de fiets van L een bibberwiel te hebben en legt ze de afstand al bibberend af, waardoor ze veel later dan verwacht startlocatie het Kasteel bereikt. De rest van het wandelgezelschap heeft de tijd doorgebracht met koffie/thee drinken en wil eigenlijk wel op pad, maar natuurlijk gunnen wij L ook haar bakkie koffie. Net voor negen uur worden de tassen op de ruggen gehesen en vertrekken we met zijn achten om een blokkie om te gaan.


De eerste rust was in het dorpshuis van Wapse, na vijf km. Hier namen we de tijd voor een sanitaire stop, een stempel en we aanvaarden met plezier de aangeboden banaan, maar zitten deze we niet. We wandelden door tot de volgende rust op tien km.
















Hier nemen we uitgebreid de tijd om een bakkie te doen. Natuurlijk wordt er ook wat gegeten en maakt een klein deel van het gezelschap gebruik van de aanwezige dixies. Na deze rust neemt H een andere afslag, zij loopt vier dagen 20 km, de rest gaat vandaag voor de 30 km. We zwaaien H uit en spreken af elkaar morgen weer te treffen bij de start.

De route van de 30 km stuurt ons door het Doldersummer Veld. Een prachtig gebied, waar we met volle teugen van genieten. Het plan is ook nu om weer tien km te lopen en om bij de rust op 15 km alleen te stempelen, maar die plannen blijven plannen. Bij deze rust zit een man met een flinke blaar op zijn kleine teen. Op deze rustpost is geen vaste EHBO'er aanwezig, die moet gebeld worden. Hoe lang dat gaat duren durft men niet te zeggen en dus besluiten L en ik om deze man te helpen. Allereerst praten we hem het plakken van Compeed uit zijn hoofd. Omdat Compeed meerdere dagen moet blijven zitten is dat niet geschikt bij een meerdaagse wandeltocht. Want als de blaar verder uitloopt of andere problemen geeft, kun je er niet meer bijkomen en wordt het probleem alleen maar groter. L prikt de blaar door en drukt hem voorzichtig leeg. Ondertussen knip ik een stukje Duoderm op maat. Zodra de blaar leeg is, vouw ik de Duoderm voorzichtig en zorgvuldig om de blaar. Daarna plakt L de blaar en Duoderm keurig af.














Omdat de rest van het wandelgezelschap op ons wacht, wordt er toch gebruik gemaakt van de versnaperingen en we genieten uiteindelijk allemaal van een kop soep, aangevuld met wat er in onze tassen zit.

Na deze ongeplande, maar goed bestede rust gaan we weer op pad. Bij de rust op 20 km is er een groepje dat graag even wil zitten, maar Wandelmams, de Wandelkerel, de Sjeik en ik besluiten om hier door te lopen. Wij gaan naar het dorpshuis in Wapse.




Als wij daar vertrekken, komen de andere drie net aan. dat komt goed uit, want nu hebben ze direct een zitplaats in het volle dorpshuis. Met zijn vieren lopen we de laatste vijf kilometer. Bij de startlocatie veroveren we een tafeltje waar we wachten op de rest. We drinken gezamenlijk nog iets en met de afspraak morgen zelfde tijd, zelfde plaats vertrekken we allemaal naar huis. De eerste dag zit erop!!!







En traditiegetrouw sluiten we de dag in Diever af bij de plaatselijke ijssalon!!!!



Geen opmerkingen: