Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 3 september 2015

52.137 Lekker slapen

Man, man, de tijd vliegt. Een nieuw schooljaar brengt altijd zoveel drukte met zich mee, dat ik tijd te kort te kom. En dan kom ik er dus niet aan toe om hier iets te plaatsen. Gelukkig heb ik wel tijd gehad gemaakt om creatief bezig te zijn. En deze keer was het doel onze nieuwe slaapkamer.

Want niet alleen hebben Dochterlief en ik een wandje gesaust, Paps heeft een prachtige kast-op-maat gemaakt en een ander wandje voorzien van behang. Er wacht nu alleen nog wat schilderwerk. deurposten en een raamkozijn hebben een nieuw verflaagje nodig. Maar het effect van de werkzaamheden van Paps is geweldig.



We kozen voor veel wit, maakt ruim en houdt rustig, met een blauw accent op de muur. Wij zijn tevreden met het resultaat. We wachten nu nog op een nieuw rolgordijn en een nieuw bed, beide blauw, om de boel af te maken. Nou ja, en dat akelige groene dekbed heeft zijn beste tijd ook gehad. Niet alleen omdat de kleur sowieso niet meer bij de nieuwe slaapkamer past, maar ook omdat het kleurverloop ondertussen van vaalgeel naar felgroen gaat.

En omdat ik geen kant en klaar dekbed naar mijn zin kon vinden, zat er niets anders op dan zelf aan de slag te gaan. En omdat Manlief en ik van kleur houden, werd het dekbed rood. Maar niet gewoon rood, nee roos met een witte streep en een bedrukking.

Na lang dubben, zoeken en overleggen, kwamen Manlief en ik op grachtenhuisjes. En zo ging ik aan het werk. eerst grachtenhuisjes tekenen. En dat viel niet mee, want ik ben altijd van uitgedacht en evenwicht en rechte lijnen. Maar grachtenhuisjes zijn juist het leukst als ze niet uitgedacht en in evenwicht en met rechte lijnen zijn. Maar het ging steeds beter uit de losse pols en ik was blij met het resultaat.




Daarna de huisjes scannen, traceren en uit de flex snijden.




Daarna nog een flink aantal meters stof verwerken om er een dekbed van te maken. Gelukkig mocht ik, na het wassen, die 11 meter stof ook strijken, dat is tenslotte de ultieme zondagochtendklus....... Ik weet nu weer waarom ik zo min mogelijk niet zo graag strijk.




Maar nog diezelfde zondag sliepen wij onder ons, van een nieuwe hoes voorziene, dekbed. Er komen ook nog nieuwe kussenslopen, maar die maak ik als de nieuwe kussens er zijn. Weet ik zeker dat ze op maat zijn.





En nu heb ik van Dochterlief een verzoek opdracht gekregen. Zij wil graag een Hunger games dekbedhoes. Werk aan de winkel dus.

Geen opmerkingen: