Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 9 maart 2013

Winterkwartet TIGO, Giethoorn

Toen Wandelmams mij om half 9 kwam halen had ik er al bijna een dagtaak op zitten. Manlief had vreselijk last van zijn benen en ging daarom niet mee met de Wandelkerel, die moest voetballen. Manlief is de beheerder van de ballentas en de (wonder)waterzak en de Wandelkerel kan op de fiets niet deze tassen en zijn eigen voetbaltas meenemen. Dus moest ik er voor zorgen dat hij op tijd (7.45 uur) op het voetbalveld kwam met alle tassen. Ondertussen was ik zelf bezig met het pakken van mijn wandeltas, ontbijten, voeten tapen, vragen van dochterlief beantwoorden, manlief nog even helpen en zoeken naar mijn regenponcho. En dat laatste mislukte jammerlijk door tijdgebrek. En dus vertrok met mijn regenjas aan, want het was nat buiten.

Eenmaal aangekomen bij de startlocatie was het al erg druk, ondanks dat we volgens ons aan de vroege kant waren, met maar een kwrtier reistijd. De opkomst viel ons, gezien de weersvoorspelling en de nattigheid niet tegen.We troffen nog enkele bekenden, maar we vertrokken met zijn tweeën voor de 25 km van vandaag. Daarbij werden we stiekem vastgelegd en onderstaande foto is dan ook "gejat" van wandelvriendin L.


Het miezerde toen we vertrokken, maar dat was niet zo erg. De wind die vol van links kwam was veel vervelender. Mijn linkeroor was na het eerste rechte stuk knalrood en vooral heel koud. Maar de omgeving blijft mooi.




Na het eerste rechte stuk liepen we Wanneperveen op en hoewel de wind nu recht van voren kwam, hadden we daar weinig last door de bebouwing. Hier werden we achterhaald door L die in gezelschap verbleef van de voor Wandelmams en mij tot dan toe onbekende J. Gevieren liepen we verder en  halverwege Wanneperveen werden we weer richting Giethoorn gestuurd, naar de ons welbekende hoge brug.




En even later liepen we weer in Giethoorn. De vele bruggetjes en mooie huizen blijven leuk om langs te wandelen, zelfs als het blijft miezeren. Aan het einde van het autovrije deel van Giethoorn was de eerste rust bij restaurant "Het Vonder" en daar schoven we met zijn vieren aan een tafel. Onder het genot van een bakkie werd er gekletst en uitgerust. Net voor we vertrokken liep een meneer in regenponcho richting deur. En dat was een foto waard....







Na de rust vertrokken we voor deel 2 van de wandeling. Helaas miezerde het nog altijd, maar gelukkig was mijn broek, met de daaronder zittende legging, nog steeds droog en de regenjas hield mijn bovenlichaam droog. Via Giethoorn-Noord werden we naar de Thijssengracht gestuurd en vervolgens richting Dwarsgracht. Het pad richting Dwarsgracht gaat door de rietlanden en was erg soppig, maar het hield eindelijk op met miezeren en aan het eind van dit pad wachtte de tweede rust bij restaurant "De Otterskooi". In de garderobe was duidelijk te zien dat dit restaurant werd bevolkt door wandelaars.








En hoewel we J ergens tussen de twee rusten waren kwijtgeraakt, sloot ze zich al snel weer bij ons aan. We genoten allevier van een kop mosterdsoep en prbeerden weer een beetje warm te worden. Bij mijn toiletbezoek merkte ik dat mijn legging, daar waar mijn jas stopte een beetje nat was, maar het grootste gedeelte van mijn legging was nog droog en met in gedachten het feit dat we het laatste stukje droog hadden gelopen, moest het toch goed komen.

Verkwikt en opgewarmd verlieten we "De Otterskooi" voor de laatste 8 km. Helaas was het weer begonnen met miezeren en het zou ook niet meer droog worden. Maar eerst doorkruisten we Dwarsgracht. ook hier veel bruggetjes en prachtige optrekjes. Langs de Cornelisgracht verlieten we Dwarsgracht en we werden om een nieuw deel van giethoorn heengestuurd, waar we weer bij die bijzondere brug kwamen die standaard geblokkerd is voor wandelaars en fietsers. De eerste Snelle Jelle's van de 40 km haalden ons bij die brug in en zij hadden er dus al 15 km meer op zitten dan wij in hetzelfde tijdsbestek. Aan de overkant van het kanaal zagen we de startlocatie liggen, maar wij moesten eerst nog doorlopen tot de eerstvolgende brug, om vervolgens aan de overkant weer terug te lopen.













En na 25 km kwamen we weer bij de startlocatie. Ondertussen was mijn legging kleddernat en tijdens het afsluitende bakkie met onze wandelmaatjes van vandaag kreeg ik langzaam maar zeker de bibbers. Gelukkig wachtte er thuis een warme douche. Maar ondanks de nattigheid heb ik heerlijk gewandeld in goed gezelschap.

Geen opmerkingen: