Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 6 december 2010

Het mooiste moment van de dag

Vandaag was weer zo'n dag. Ik kwam pas ver na bedtijd van zoon- en dochterlief thuis. Natuurlijk had ik ze wel gebeld, maar dat voelt toch altijd een beetje "niet echt"....... Maar als docent heb je nu eenmaal te maken met ouderspreekavonden, dus het hoort erbij.

Zodra ik thuis kom, ga ik dan naar boven. Trainingsbroek aan en dan komt het. Even kijken bij de slapende schatjes. Stiekum maak ik dan iets meer lawaai dan nodig is, zodat er zo'n half-slapend koppie omhoog komt van het kussen. "Mam, ben jij dat?" "Ja, schat." "Gelukkig, je bent weer thuis." "Klopt, ga maar weer lekker slapen. Ik hou van je!"

En dan komt het. Het aller-aller-allermooiste moment van de dag. Als dat slapende koppie alweer bijna verdwenen is in het kussen. "Ik ook van jou, mam."

Geen opmerkingen: