Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 13 november 2010

Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne......

Het geloof in de goedheiligman was vorig jaar al verdwenen. Dochterlief wist hoe het in elkaar zat met onze grote kindervriend. Natuurlijk was ze dat in nabijheid van Sinterklaas even vergeten, je kan beter geen risico nemen.

Dit jaar is er geen twijfel meer. De wensenlijst is onverminderd lang, maar gelukkig is er nu ook het besef dat dat niet allemaal haalbaar is. Ondertussen willen ze natuurlijk wel veel cadeaus krijgen. Zo kwam ook de onvermijdelijke vraag: "Mogen we wel onze schoen zetten?" Natuurlijk zeiden we eerst van niet en natuurlijk mag dat wel.

En zo kon het gebeuren dat er vanavond twee ongelovigen vol overtuiging voor de kachel stonden en een Sinterklaasliedje zongen. Want schoen zetten, betekent liedje zingen.

En nu maar afwachten of mama ehhhh, Sinterklaas wat in die schoen stopt.

Geen opmerkingen: