Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 9 oktober 2021

Alternatieve Sallandse 4Daagse, de dag van Olst en Diepenveen

En vandaag gingen we verder met de Alternatieve Sallandse 4Daagse. Wederom vertrokken we vanaf een station, dit keer het station van Olst. Samen met Tine en Mams arriveerden we in een ietwat mistig Olst. Al snel kwam ook Albert aanrijden en was het kwartet van vandaag compleet. We begonnen met een startersbakkie en nadat die soldaat was gemaakt gingen we op pad.
 
Ook deze week wachtte de eerste stempel al na een klein stukje lopen. De eerste stempel werd geplaatst in de diverse boekjes voor we weer verder gingen.
 



 
Al snel verlieten we Olst en konden we genieten van de herfstkleuren aan de bomen, zeker toen de mist langzaam maar zeker optrok. Dat viel pas echt op toen we kasteel Spijkerbosch gepasseerd waren. Wat een mooi stuk van de route wachtte daarna op ons.
 




 




 
De optrekkende mist leverde fantastische plaatjes op, zodat we regelmatig stil bleven staan om te kijken, te genieten en te fotograferen.
 




 
En zo bereikten we havezate De Haere, tijd voor een stempel en tijd voor een bakkie. Na het bakkie maakten we een ommetje om een Folly. Mocht je willen weten wat een Folly is, klik dan hier en/of hier











 
Hoewel een bakkie hadden gedaan bij De Haere, was het even later toch weer tijd voor een pauze, nu om wat te eten. We vonden een prachtig bankje, waar we met zijn vieren op konden zitten. Hier versterkten we de inwendige mens nog even verder.






We slingerden verder, maar echt opschieten deed het niet, er was te veel te zien. Op de weg richting hotel Gaia, voorheen havezate Nieuw Rande, stonden borden met citaten uit het dagboek van Etty Hillesum met bijpassende foto's. Echt bijzonder en soms zo raak.







 
Het vervolg van de route bracht een aantal leuke en/of spannende verrassingen. Allereerst een onbewaakte spoorwegovergang, even goed opletten dus. Daarna probeerden Albert en Tine of ze een boom konden omspannen, maar dat lukte hen niet met zijn tweeën, daar hadden ze de hulp van Mams bij nodig. Ook volgde er nog een vistrap, die we uitgebreid bestudeerden om vervolgens op een smal pad tussen het riet uit te komen, waarin Albert bijna verdween. Een afwisselende route dus.













We genoten verder van de herstkleuren en vervolgens kwamen we op een bekende plek, alleen deze keer was Albert de enige die hier op de foto kon.







 
Na een discussie over het naambordje, was die nou vorig jaar ook al groen, bracht de foto van vorig jaar die nog op mijn telefoon stond uitkomst. Vorig jaar was het bordje blauw, er stond dus ondertussen een nieuw bordje.

De volgende discussie ging over het boek waarin havezate Groot Hoenlo een rol speelt. Die hadden we goed, het gaat om "De ontdekking van de hemel". Vanaf Groot Hoenlo was het nog een klein stukje lopen. Dat kleine stukje duurde nog iets langer vanwege een sanitaire stop, maar uiteindelijk bereikten we het beginpunt weer.
 









Het was weer een prachtige wandeldag, op naar dag drie.......



 

Geen opmerkingen: