Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 12 september 2021

DFWW4D, dag 4

Vandaag werd duidelijk dat we eindelijk weer een beetje gewend zijn aan het wandelen van een 4Daagse, we waren allemaal ruim op tijd op de startlocatie. We moesten nog even wachten tot we van start mochten voor de 20 km.

Na een klein stukje verharde weg werden we een mooi smal paadje opgestuurd om vervolgens met een boog in Dieverbrug terecht te komen. Hiervandaan maakten we de oversteek over de Drentse Hoofdvaart en voor we het doorhadden stonden we al bij de eerste rustpost bij Dorpshuis Over Entinghe.




We lopen door Dwingeloo en daar is genoeg te zien, van honden op de uitkijk tot winkelwagentjes voor grote gezinnen.
 




 
Natuurlijk volgt daarna weer een zandpad en bos. Langs het zandpad ziet Tine een vogelhuisje aan een boom hangen.We denken dat deze is opgehangen door de kaboutertjes, want alleen kaboutervogeltjes passen in dit huisje.

We genoten van de vlierbessen en Geert Jan twijfelde nog even of hij ze zou meenemen om vlierbessenjenever te maken, maar hij besloot daar toch maar vanaf te zien. Na het fotomoment gingen we weer verder, op naar de mobiele rustpost, een toilet en een bakkie.










Net na de rust zagen we een  veulentje, samen met zijn moeder in een weiland liggen. We keken naar het diertje, dat in slaap dreigde te vallen. Alleen heel sneu, toen zijn koppie knikkebolde, kwam hij tegen het schrikdraad en dat zijn naam eer aan. Het arme diertje vluchtte naar zijn moeder.

Al snel wandelden we Dwingeloo weer in, er zat nog geen vier kilometer tussen de twee rusten. We zagen de "Siepel" boven de bomen uitkomen, een mooi gezicht.



We besloten om door te lopen, op naar het ijs. Maar voor het zover was, hadden we nog een stukje te gaan. We kwamen op een pad met allemaal bordjes. Na een poosje bekeken we de bordjes en het bleek te gaan om allerlei bewegingsvormen. We lieten dat maar aan ons voorbij gaan, behalve dan de laatste.....



Even later liepen we langs een maisveld waar allerlei bloemen naast bloeiden. Albert besloot om dat eens even van dichtbij te bekijken, de bloemen stonden zo hoog dat we hem bijna kwijt waren.....




Na de nodige zandpaden en -paadjes kregen we weer asfalt onder onze voeten. Eerst bij een brug met sluisje, daarna langs de Drentse Hoofdvaart.







Eenmaal langs de Hoofdvaart werd al snel duidelijk dat de routebeschrijving niet meer klopte. De brug bij Oldendiever ligt eruit, we moesten dus langer doorlopen langs de vaart.



De oversteek over de Hoofdvaart werd nu gemaakt bij de sluis bij Dieverbrug. Vanaf hier liepen we een stukje over het industrieterrein om vervolgens via de kortste weg weer naar de startlocatie gestuurd te worden.




Wij namen niet de kortste weg, wij namen de weg langs de ijsjes. Hier sloten we deze 4Daagse met zijn vijven af.

Nadat de ijsjes op waren, liepen we naar de finish. Ook vandaag liepen we de laatste paar meters in de regen, maar gelukkig was het al snel weer droog, zodat we uiteindelijk zo goed als droog de auto bereikten.


Ik heb enorm genoten van deze 4Daagse. Zo fijn om weer een keer georganiseerd te lopen, met rustposten op gezette tijden en natuurlijk leuk gezelschap.

Geen opmerkingen: