Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 27 april 2015

52.120 Haken, stug doorhaken.....

Het wordt eentonig, maar nog steeds stort ik mij volledig op de CAL-deken. En naast het stug doorhaken ben ik ook aan het bedenken wat ik met deze deken kan doen. Ik weet van mijzelf dat ik het eindresultaat zoals het nu is ergens ga wegstoppen in een hoekje. Want die rare vorm irriteert mij mateloos en ik weet van mijzelf dat ik mij daar niet overheen kan zetten en schenken aan de Droomdekenstichting heeft met deze vorm ook geen zin.

En dus bedacht ik dat ik hem wel kan voeren en de randen kan afwerken met band. Maar het verloop is te groot om dat alleen met band te kunnen overbruggen. En dus zette ik een brainstorm op met Wandelmams. Het plan is nu om de eerste ketting, dus de veel te strak opgezette lossen, te verwijderen, om daar een nieuwe, veel lossere, rand langs te haken, zodat het verloop kleiner wordt. Daarna kan de deken alsnog gevoerd en afgewerkt worden. Om dan thuis op de bank te belanden of om te schenken aan de Droomdekenstichting.

Overigens heb ik absoluut geen spijt dat ik aan deze deken ben begonnen. Ik heb er veel van geleerd en vooral het plezier in het haken weer mee terug gevonden.

En dan nu de vooruitgang van deze week.





Geen opmerkingen: