Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 12 september 2011

Drummen

Al de hele zomer heeft het Wandelmannetje zich erop verheugd. Zijn eerste drumles! Vandaag was het zover. Toch wat zenuwachtig liep hij naast me naar de leslocatie. Zijn altijd nieuwsgierige zusje vergezelde ons en kletste de oren van zijn hoofd. Hij reageerde er niet eens op.

Keurig op tijd kwamen we binnen. Toen de docent vroeg of dochterlief en ik erbij bleven, trok dochterlief haar vest al uit. Ik vroeg aan het Wandelmannetje of het goed was dat we bleven en dat was geen probleem. (Hij had liever dat wij bleven, maar dat geef je als 11-jarige natuurlijk niet toe.) 

Hij kreeg stokken en een lesboek en de les kon beginnen. Allereerst kreeg hij uitleg over hele, halve en kwart noten. Daarna over hoe hij zijn stokken moest vasthouden en toen kon het drummen beginnen.


Vol enthousiasme drumde hij erop los. De aanwijzingen werden zo goed mogelijk uitgevoerd en op een bepaald moment stopte hij zelfs, omdat hij doorhad dat het niet helemaal goed ging. Hij kreeg de stokken en het lesboek mee, maar helaas waren de trommels, o nee, het heet een snaredrum, nog niet binnen. Voor het oefenen thuis moet dus tijdelijk iets anders worden bedacht.

En we waren thuis de drempel nog niet over of hij vroeg wat hij kon gebruiken om te oefenen. Het werd een lege Tupperware bak. Na 3 maten bleek deze te licht te zijn. Een halve baksteen bood uitkomst en in opperste concentratie oefende hij verder.


Volgens zijn docent is 4 keer per week zo'n 10 minuten oefenen eerst voldoende. Vanmiddag heeft hij zeker een half uur staan oefenen. En toen manlief thuiskwam, moest hij natuurlijk ook luisteren naar het Wandelmannetje.


We zijn blij dat hij zo enthousiast is en hopen dat het zo blijft. Nu maar afwachten hoe enthousiast de buren zijn..........

Geen opmerkingen: