Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 4 september 2011

365=52

Al vele malen heb ik mensen gevolgd die een 365-project uitvoeren. Oftewel een project waarbij ze elke dag iets doen. En dat iets kan van alles zijn. Er zijn mensen die elke dag een "Granny" haken of die elke dag op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats een foto maken.

En er zijn nog veel meer mogelijkheden: Teken elke dag een vogel, of een bloem. Of vouw een bloem (van de krant, een tijdschrift, een servet, een ....), plaats elke dag een blog, doe elke dag iets om een ander blij te maken of .......... Ach, er is zoveel te verzinnen voor zo'n project.

En het lijkt me zo leuk om te doen. Alleen weet ik nu al dat het in mijn huidige leven niet past om elke dag iets te doen voor zo'n project. En als ik ergens aan begin, wil ik het wel goed kunnen doen, want als ik weet dat het toch niet gaat lukken, hou ik het niet langer dan 2 dagen vol, en omdat ik dat weet begin ik dus tegenwoordig niet meer aan dat soort dingen. MAAR .................., het lijkt me zo leuk een 365-dagen-project.

En dus heb ik een compromis met mezelf gesloten. Ik begin geen 365-dagen-project, maar een 52-weken-project. En wat houdt dat project in mijn geval in? Ik wil elke week "iets" doen met stof of naald en draad. Dit kan zijn ten behoeve van een quilt, een kledingstuk voor één van de kinderen, zomaar een leuk hebbedingetje of een cadeautje.

En waarom wil ik dat en wil ik dat met jullie delen? Ik merk dat het heel makkelijk is om met de laptop op schoot, de tv of radio op de achtergrond, de hele avond op de bank te hangen en dan later te denken dat dat eigenlijk niets oplevert en dat het zo jammer is dat ik zo weinig creatiefs doe, omdat mijn hoofd borrelt van de ideeën en mijn handen jeuken om iets te doen. Dus ik hoop dat mijn blog net dat extra zetje in de goede richting is om ook daadwerkelijk aan de gang te gaan, want natuurlijk is het dan de bedoeling om elke week op mijn blog te zetten wat ik heb gedaan.

Op dit moment denk ik dat donderdag de dag is om mijn 52-weken-project te publiceren. Dus de eerste week telt in dit geval maar een krappe 5 dagen. Ben benieuwd wat dit project me gaat opleveren.

Geen opmerkingen: