Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 18 augustus 2011

Ziekjes

Al een goede week hoest ons moppie de longen uit haar lijf. Ze klinkt als een zieke zeehond. Het is zo'n gemene hoest waar je borstbeen pijn van gaat doen, waarvan je keel gaat aanvoelen als schuurpapier en waar je hoofdpijn van krijgt door de druk van het hoesten. Ook slaapt ze al een paar nachten erg onrustig.

Vanmorgen gaf ze het op. "Mama, ik ben nu echt niet lekker." Ik keek haar aan en wist genoeg. Ondanks het nog steeds vakantiebruine kleurtje zag ze pips en er lag een schaduw onder haar ogen.


En dus werd het een pyamadag en verhuisde ze naar de bank beneden. En omdat ze een beetje zielig was en omdat haar broer toch nog lag te slapen, was de tv voor haar. Dus werden alle afstandsbedieningen in beslag genomen en ging haar favoriete film in de DVD-speler.



En natuurlijk gingen haar liefste knuffels en haar dekbed mee, want dat is lekker vertrouwd.


In de loop van de middag had ze een kleine opleving. Ze kroop even achter de computer, maar dat hield ze niet lang vol.


Uiteindelijk ging ze doen wat ze altijd het leukste vind. Creatief bezig zijn. En deze keer werd het tekenen. 



Vol overgave stortte zich op een stuk papier en begon met grijs potlood iets uit te werken. Toen ze daar mee klaar was, werd de potloodtekening zorgvuldig ingekleurd met stiften.


Uiteindelijk vond ze nog wat losse lintjes en ook die kregen een plaatsje op het kunstwerk.


Niet slecht toch, voor een dagje ziek zijn.

Geen opmerkingen: