Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 24 augustus 2011

Vierdaagse van de IJzer, dag 1

Omdat de tocht van vandaag startte in Oostduinkerke, konden we deze ochtend rustig aan doen. We gingen naar de fouragetent voor ons ontbijt. En daar kregen we ook gelijk alles wat we nodig konden hebben voor onze lunch onderweg. Iedereen kreeg standaard 4 boterhammen, 5 bolletjes, 1 plak kaas, 1 plak ham, 1 plak worst naar keuze, 2 pakjes smeerkaas, 2 pakjes jam, 1 gekookt ei, 1 appel en 1 flesje water. Pfoeh, meer dan genoeg om de dag door te komen. Ik sloot een deal met het Wandelmannetje, want hij is gek op ham en ik heb liever kaas, dus ruilen. Hij blij, ik blij!!!

Op het allerlaatste moment besloten we om nog even naar de wc te gaan en toen we in de richting van de start liepen, hoorden we het officiële startschot. Het was enorm druk op het startplein en wij gingen op zoek naar de startscan. We zagen niemand met scanapparatuur en zijn uiteindelijk naar de infostand gegaan. Daar werd ons verteld dat de startscan automatisch gaat als je onder de startboog doorloopt. Ondertussen werd het rustiger en namen wij de tijd om de startboog te bekijken. En inderdaad hingen daar een aantal vierkante "kastjes" aan. We zijn dus onder de boog doorgelopen en dat was onze start. Ondertussen bleef 1 van de bij de start betrokken mensen de bel luiden.


Na korte tijd kwamen we vast te staan, omdat alle wandelaars van een brede weg een smalle stoep op moesten en er vlak daarna een oversteekplaats was. Na een minuut of 10 hadden we deze hindernis genomen en konden we verder. Gelukkig konden we de tijd doden met kijken naar een beeld van een paardenvisser.


De route werd duidelijk aangegeven. Voor alle afstanden was er een eigen bordje in een eigen kleur. En daar waar alle afstanden langs kwamen werd de richting aangegeven middels een oranje pijl. Al snel gingen de 8 en de 32 km een ander kant op. Alle splitsingen werden ook goed aangegeven middels een niet over het hoofd te zien bord.



De tocht ging vandaag voor een groot gedeelte door duingebied en bos. Soms moesten we door het mulle zand naar boven ploeteren en op andere momenten glibberden we door de modder, want hoewel het de hele dag droog was, bleek wel dat het de laatste tijd zeker geen zomer was geweest. We hebben diverse enorme paddestoelen gezien onderweg.



Uiteindelijk kwamen we in de Panne. En via diverse leuke straatjes met hier en daar een leuk beeld, kwamen we op de boulevard. Hier was het gezellig en hadden we natuurlijk uitzicht op het strand en de zee. Ondertussen hadden we te horen gekregen dat paps en dochterlief met succes hun eerste 8 km hadden afgelegd en dat ze bij de finish op een terras op ons zaten te wachten samen met manlief.



En ook in België wandelen fraai uitgedoste mensen mee. Deze meneer bleek naast een opvallende verschijning ook een waar feestbeest te zijn. We hebben de andere dagen ook gezien en meestal was dat bij finish waar hij volop aan het dansen en gek doen was. Natuurlijk onder het genot van een biertje.


Naast de vele Belgische militairen liepen er ook een aantal Duitse militairen mee. Hoewel aan de meeste gezichten te zien viel, dat zij niet meer in actieve dienst waren. Maar zingen konden ze wel!!!


Uiteindelijk na bijna 24 km troffen we de andere helft van de familie aan op het terras. We hebben een heerlijke wandeldag gehad over een pittig parcours.


Na een aantal consumpties op het terras gingen we terug naar ons kampement. We namen een douche, dronken nog wat en toen was het weer etenstijd. Vandaag kregen we aspergesoep, gekookte aardappels, rode kool, een worstje en een pakje biscuitjes toe. We gingen op tijd naar bed, want er volgen nog 3 wandeldagen.

Geen opmerkingen: