Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

dinsdag 5 juli 2022

Fjällraven Classic Denemarken, Beilen-Faldsled

Na een nachtje slapen bij Hilly, stappen Kenneth en ik om zeven uur bij haar in de auto, op naar Denemarken. De reis gaat zeer voorspoedig en als we Hamburg voorbij zijn, nemen we even een rust. Na deze rust neemt Kenneth het stuur over.
 
 


 
Om een uur of half drie bereiken we Svendborg, dat is onze eindbestemming. Niet alleen vandaag, maar ook van de FRC zelf. We pinnen wat Deense Kronen en dan gaan we naar de haven om wat te eten. Het worden visfrikandellen ofwel visballen.
 




 
Nadat we de inwendige mens verzorgd hebben, gaan we naar de finischlocatie. Hier kunnen we ons direct aanmelden, dus de startkaart is binnen. We moeten nog een paar uur wachten tot de bus naar de startlocatie vertrekt. Die paar uur brengen we door met mensen kijken, een toiletbezoek, een eerste borrel drinken en alle spullen reorganiseren. Als de bus dan verschijnt, kunnen we zo instappen.
 


 
Na een rit van krap een uur arriveerden we op Strand Camping Faldsled. Nadat Kenneth ons had ingeschreven, zochten we een plekje. Dat was even heen en weer lopen om een geschikt plekje te vinden, maar toen we dat eenmaal hadden gevonden, stonden de tentjes snel, inclusief opgeblazen matjes en uitgerolde slaapzakken.
 

 
Omdat we 's middags al uitgebreid gegeten hadden, bestond het diner uit overgebleven stukjes kaas, worst en komkommer, weggespoeld met een biertje of een cola-huppelwater.
 
We deden nog een rondje over de camping, keken even uit over het water en wandelden een stukje over het kiezelstrand, maar vanwege de wind zaten we al snel weer voor de tent. 




 
In de loop van de avond kregen we de nodige biertjes van de Deense achterbuurman, zodat de avond langer duurde dan we vooraf hadden gepland. Pas toen we het echt koud kregen, besloten we om ons bed in te duiken. Morgen gaat het feest echt beginnen........

Geen opmerkingen: