Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 25 augustus 2019

Klusser-de-klus

Een aantal jaar geleden is de slaapkamer van Manlief en mij naar beneden verhuisd. De kamer beneden was tot die tijd een kamer met vele doeleinden, maar de voornaamste functie was toch wel dat het de ruimte voor spelcomputer, dartbord en (voor de tijd van netflix) DVD-speler was. Toen wij naar beneden verhuisden, kreeg onze oude slaapkamer boven ongeveer dezelfde functie.

De laatste tijd zaten de schatjes daar niet zo vaak meer. Toen wij vroegen waarom bleek dat het uiterlijk van de kamer hen tegenhield. Nu was er in de loop van de tijd wat spul geplaatst dat even gauw een plekje moest hebben, maar dat was niet de voornaamste reden. De muren zijn oranje en daar waren ze he-le-maal klaar mee. Begrijpelijk.

En dus besloten we om daar wat aan te doen. Eerst zijn Dochterlief en ik 2 dagen bezig geweest om alle spullen daar op te ruimen. En deze keer dus ook echt opruimen en niet het probleem naar een ander deel van het huis verplaatsen. Vuilniszakken vol gingen naar de afval- of textielcontainer en dozen vol papier verdwenen in de papierbak.

We hadden nog een middagje werk met het verwijderen van spijkers, schroeven, gordijnrail en vloerbedekking en Dochterlief zette alvast een kastje in de grondverf.





De eerstvolgende klus is nu plamuren, schuren en schoonmaken, maar wanneer dat wordt? Het schoolse leven gaat weer beginnen, dus dat is even afwachten.

Geen opmerkingen: