Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 22 augustus 2019

In the spotlight

Dochterlief is gek op zingen, dansen en acteren. Ze heeft meerdere jaren musicallessen gevolgd en nog steeds zingt en danst ze thuis veelvuldig, om over het acteerwerk (dramaqueen pur sang) maar niet te spreken.

Toen ze dan ook zag dat er op DonderdagMeppelDag een talentenshow voor twaalf- tot achttienjarigen werd gehouden, meldde ze zich direct aan. Na een paar dagen kreeg ze een mailtje met het verzoek om een filmpje in te sturen en toen werd het pas echt spannend. Wachten, wachten, wachten. En toen kwam het bevrijdende mailtje, ze mocht meedoen.

Weken van oefenen, bijschaven en genieten gingen voorbij tot de grote dag. Ze wilde een medley uit de musical Mary Poppins ten gehore brengen en vooral het spellen van het woord supercalifragilisticexpialidasties vergde de nodige oefening.

De grote dag begon om 10.00 uur, met workshops en oefenen voor een gezamenlijke afsluiting en eindigde met show van zeven acts op een podium op één van de Meppeler pleinen. Het was een superleuke en afwisselende show, met dans-, zang- en musicalacts. Dochterlief was als eerste aan de beurt en ze zette een spetterende show neer.




Dochterlief heeft genoten van het optreden. Van de jury kreeg ze wat kritiek, maar ook zeker complimenten. Het grootste was misschien nog wel dat één van de juryleden zei dat haar dictie en mimiek erg goed waren en dat hij zich afvroeg of hij net de nieuwe Karin Bloemen had gezien. Al met al was het voor Dochterlief een zeer geslaagde dag.

En ik, ik hoop dat ze iets van de zelfverzekerdheid die ze op het podium uitstraalt kan meenemen naar het dagelijks leven...….

Geen opmerkingen: