Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 14 augustus 2019

Dagje Zuiderzeemuseum

Mams had gezien dat er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling is genaamd: "Kleren maken de vrouw" over kleding door de eeuwen heen. Dat leek ons een geschikte bestemming voor een dagje uit. Daarom stapten we om kwart over negen in de trein om naar Enkhuizen te reizen. Helaas liep dat niet zo voorspoedig als gehoopt. We reden een paar meter en toen kwam de trein met een schok tot stilstand. Remmen geblokkeerd. Helaas stonden we net niet meer bij het perron en konden we de trein dus niet verlaten. Na een half uur werd onze reis vervolgd. Helaas hield dat in dat onze aankomst een uur later zou zijn dan gepland.

Eenmaal in Enkhuizen besloten we om, voor we naar het binnenmuseum zouden gaan, eerst wat te eten. We gingen voor kibbeling op een terras. Het was druk op het terras, niet alleen met mensen, maar ook met kraaien, die het overgebleven brood en de overgebleven patat erg konden waarderen.




Toen onze magen gevuld waren, liepen we door naar het binnenmuseum, waar we genoten van de tentoonstelling.


Met bewondering keken we naar de nuttige handwerken, gemaakt door jonge meisjes als onderdeel van hun opvoeding. Ze moesten tenslotte goede huisvrouwen worden.






De tentoonstelling bestond uit verschillende onderdelen. Van het maken van de kleding, tot het versieren, verstellen en wassen. Zo leuk om dat allemaal te zien.












Na de tentoonstelling liepen we verder door het binnenmuseum, maar we besloten dat we daar snel doorheen zouden gaan, we wilden naar buiten!!!

In het buitenmuseum dwaalden we rond zonder echt doel, gewoon kijken en genieten.




















Uiteindelijk namen we vanaf het museum de boor terug naar het station. Voor we op de trein stapten genoten we van een hapje en een drankje en daarna reisden we weer naar huis.


Het was een heerlijk dagje.

Geen opmerkingen: