Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 29 april 2016

Weapons and diamonds

Vandaag staat een bezoek aan de Tower op het programma. Daarna willen we natuurlijk de Tower Bridge nog over wandelen en het Natural History Museum staat op de reservelijst. Voor de Tower heb ik in Nederland al kaartjes gekocht, dus als het goed is voor ons geen wachtrij. En dat klopt. We lopen naar de ingang en op vertoon van de thuis gemaakte print kunnen we zo doorlopen.


Bij de rondleiding is het zo ongelooflijk druk, dat we maar besluiten om op eigen houtje aan de wandel te gang. Met behulp van de plattegrond moet dat toch gaan lukken. We lopen eerst maar eens een stukje rond om te bepalen hoe groot het terrein nu is en om zo de plattegrond in het juiste perspectief te kunnen zien.











Na wat rondgekeken te hebben, besluiten we om eerst de White Tower te gaan bezoeken. Dat is voor de Wandelkerel een schot in de roos. Harnassen en wapens in alle soorten en maten zien we voorbij komen. Op een bepaald moment begin ik aan zijn verstandelijke vermogens te twijfelen, hij zegt namelijk: "Hé, hier ben ik al eens geweest." En ik weet toch echt zeker dat hij nog nooit in London is geweest. Gelukkig blijk ik niet gek te zijn en hij ook niet. Hij heeft het spel Assassins Creed gespeeld en dat speelde zich ook af in de Tower of London.












Het spektakelstuk voor de Wandelkerel is een draak, gemaakt van allerlei onderdelen van harnassen en oud wapentuig, met een snufje moderne techniek.







Na dit bezoek staken we over naar de afdeling kroonjuwelen. Daar mogen geen foto's gemaakt worden, maar we bleven hier ook niet zo lang. al dat geglim en geglitter, al die pracht en praal is niet zo aan ons besteed. Leuk om even te zien, maar na drie kronen en vier scepters waren we er wel klaar mee. We stonden dus vrij snel weer buiten.



We aten een ijsje en dwaalden verder. Het hart van de Wandelkerel ging sneller kloppen bij het zien van alle exotische dieren die ooit in de Tower hebben rondgelopen, we bekeken de wachten nog eens goed, en brachten nog een uurtje door met het bekijken van alles wat er te zien was.












Toen we de Tower verlieten staken we de Tower Bridge over aan de linkerkant en we gingen terug naar de rechterkant. Ondertussen was het te laat om nog naar het Natural History Museum te gaan, die schuift door naar morgen, dus besloten we om een herkansing te doen bij Buckingham Palace. Daar is het rustig, maar dat kan ook te maken hebben met de regen die valt. Wij vinden die regen geen probleem en besluiten om door te lopen naar Trafalgar Square.





















Na het bezoek aan Trafalgar Square nemen we de Underground terug naar het hotel. Bij het station vinden we een hamburgerrestaurant, niet van een fastfoodketen, en daar eten we een heerlijke burger. Eenmaal op de hotelkamer gaan we in de relaxstand.


's Avonds besluiten we om nog even op pad te gaan. We reizen met de Underground naar Oxford Circus en leggen bovengronds de route naar Picadilly Circus en Leicester Square af. Daar nemen we de Underground weer richting hotel.






Morgen staat er een museumbezoek op het programma.

Geen opmerkingen: