Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 25 oktober 2014

Genieten

Al jaren hebben wij een trampoline in de tuin staan. Ooit gekocht om de Wandelkerel de gelegenheid te geven zijn overtollige (ADHD)energie kwijt te raken. En ondanks het feit dat de schatjes nu twaalf en veertien jaar oud zijn, wordt de trampoline nog intensief gebruikt. Maar nu niet meer alleen om te springen.

Steeds vaker zie ik de schatjes daar zitten, terwijl ze verdiept zijn in een gesprek. Ze hebben het (meestal) niet door als ik sta te kijken. En deze keer pakte ik mijn fototoestel erbij om dit tafereel vast te leggen.

Serieus in gesprek, een minuut of vijf.

Vervolgens is er tijd voor een grapje.

En langzaam aan wat activiteit.

En al die tijd stond ik vanuit de keuken naar ze te kijken. Wat genieten om te zien dat je kinderen het zo naar hun zin hebben met zijn tweeën. En dus bleef ik nog even staan, want het werd nu weer tijd voor actie.



En nee, de Wandelkerel had het niet koud. Hij heeft het nooit koud.
Zelfs niet als het vriest en hij zonder jas naar buiten gaat. 
Of als iedereen in de tent ligt te bibberen met drie truien aan,
terwijl hij in zijn korte broek en t-shirt slaapt.

Maar het gesprek was blijkbaar nog niet helemaal afgerond. Of er was iets anders dat nu hoognodig besproken moest worden. En dus werd de trampoline weer een heerlijke hangplek.


En ik? Ik heb een kwartier lang staan genieten van deze twee heerlijke kinderen!!!!