Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 22 maart 2014

Ehhhh, een muis...

Soms vraag je je af waar je het aan verdiend hebt. Wat??? Nou zulke (gestoorde) kinderen als die van ons. Ze hebben beide een sport- en een muziekhobby. De Wandelkerel voetbalt en speelt drum in clubverband (het wandelen is "Wild") en Dochterlief hockeyt en speelt trompet.

Deze hobby's beoefenen ze met veel plezier, maar ze betekenen ook dat ze een aantal avonden en een deel van de zaterdag van huis zijn. En als je dan toch tv-series wil volgen, ben je aangewezen op uitzending gemist. En vooral Dochterlief volgt het een en ander.

En dat betekent dus dat ze regelmatig vraagt of ze een programma mag gaan kijken via de computer.
En gezien het feit dat de programma's die Dochterlief volgt ook in ons straatje passen, zeggen we meestal ja.

Soms hebben Manlief en ik het op onze heupen en plagen we Dochterlief flink voor ze "toestemming" krijgt om iets terug te zien. Vandaag ging het om de muis. Wij zeiden dat ze uitzending gemist mocht kijken, als ze maar goed zorgde voor de muis.

Tja, en dan worden Pap en Mams en weer met de neus op feiten gedrukt. Want Dochterlief beschikt over een enorm assortiment aan knuffels, waar ieder huis-, tuin- en keukendier in wordt vertegenwoordigd. En zo denderde ze binnen 30 seconden na onze laatste uitspraak de trap af in het bezit van een muis.

En wat doe je dan met zo'n muis, die je wel moet laten zien om je ouders voor gek te laten zitten, maar waar je geen last van wil hebben. Nou dit.....



En we doen zo ons best.....

Geen opmerkingen: