Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 15 november 2013

Ik loop een beetje achter......

Zo hééé, het is zaterdagavond en ik doe het nog. Dat is over het algemeen genomen niet bijzonder, maar na alle activiteiten van afgelopen week, vind ik het redelijk bijzonder. Maar de aanleiding tot dit alles was gewoon leuk.

Het was namelijk weer tijd voor het 5-jaarlijks familieweekend. En daarom vertrokken we vrijdag de 8e november naar de Jolinckhoeve om daar een lang weekend door te brengen. En de familie bestaat ondertussen uit 19 personen, waarbij de oudste 77 jaar is en de jongste 3 maanden. En dit verdeeld over 4 generaties. Een divers gezelschap dus.

Maar iedereen vermaakte zich prima. Kletsen, spelletjes doen, voetballen, tafeltennissen, luieren, wandelen en fietsen hielden ons bezig. En ik ben ook nog heerlijk aan het handwerken geweest. Maandag gingen we weer naar huis.




















En dan begint de "ellende"....... Want dan moet er gewassen worden, boodschappen gedaan en de 4-daagse werkweek moet in drie dagen gepropt worden. En dan was de werkweek deze week ook nog eens extra druk. De tentamenperiode is begonnen, dus er lag een stapel van zo'n 60 tentamens op em te wachten. Deze week begon mij stagiaire en die wilde ik natuurlijk goed begeleiden, want er is niets vervelender dan te moeten beginnen aan een stage met het idee dat er eigenlijk geen tijd voor je is....

En toen was het vrijdag en toen lag er een enorme hoeveelheid huishoudelijk werk op me te wachten. Manlief had in de loop van de week alle was gevouwen, maar ik moest alles nog opruimen, de boodschappen in de supermarkt moesten gedaan worden, de keuken kon wel een doekje gebruiken, er waren boodschappen die in de naburige stad gedaan moesten worden, de cijfers van de tentamens moesten ingevoerd, maar dat kon pas nadat ik ook de laatste vragen had nagekeken, de installateur kwam langs voor het jaarlijks onderhoud aan ketel en kachel en dan zijn er nog tientallen klusjes waar ik niet aan toe gekomen ben.

Maar we hebben een heerlijk familieweekend gehad en daar heb ik dan een beetje extra drukte wel voor over.

1 opmerking:

Anoniem zei

Was zeker weer erg gezellig! Over 5 jaar gaan we zeker weer. Helma