Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 7 mei 2012

Het begin van een einde.....

Iedereen met kinderen zal het herkennen. Het leven van ouders met kinderen bestaat uit heel veel einden. De eerste nacht doorslapen, het einde van de nachtvoedingen, betekent vaak opluchting. Maar het einde van de peutertijd, naar school gaan, is toch vaak een lastiger einde. Het einde van de zwemlessen vond ik dan weer een opluchting, maar het einde van het naar school brengen vond ik dan weer minder. Daar ging dat "kleintje" helemaal alleen naar school.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer mijlpalen. En nu zit er in "huize Wandelen en meer" een grote mijlpaal aan te komen. Het einde van de basisschooltijd van het Wandelmannetje. En in mijn ogen begon die vandaag. Want vandaag is hij vertrokken voor het schoolkamp. Tot en met donderdag is hij buiten ons gezichtsveld, maakt hij een begin met het afsluiten van zijn basischooltijd. Nog even speelt zijn leven zich voornamelijk af in "ons" dorp, voor hij de overstap maakt naar de stad en de middelbare school.

Vol enthousiasme zwaaide ik hem uit vanmorgen, maar potverdikke, slik, wat worden kleine jongetjes snel groot. Veel plezier Kerel!!!


Geen opmerkingen: