Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 10 maart 2012

29e Winterkwartet wsv Tigo, Vollenhove

Deze morgen geen lange reistijden om bij een tocht te komen. Na 20 minuten rijden, parkeerden Wandelmams en ik bij startlokatie "de Burcht" in Vollenhove. Ondanks dat we ruim op tijd waren, was het al behoorlijk druk. Met moeite bestelden we een bakkie en deden we de inschrijving. Een zitplaats was sowieso niet meer vrij, dus dronken we ons bakkie staande.

Om 10 voor 9 vertrokken de eerste ongeduldige wandelaars al naar buiten, maar zij moesten keurig wachten tot 9 uur. En toen vertrokken de 40 en 25 kilometer wandelaars. Wij hielden het vandaag bij 25 kilometer. We kronkelden Vollenhove door in een bonte stoet.



We verlieten Vollenhove via de noodbrug en zagen van verre al de nieuwe brug. Na het oversteken van de brug kwamen we op een dijk terecht, met aan de overkant het pand van Royal Huisman Shipyard. In de ramen werden de wandelaars gereflecteerd.




Via de dijk kwamen we in Blokzijl. En even dachten we dat we werden verwelkomd door Kaatje, maar Kaatje staat een stukje verderop. Via nauwe straatjes en steegjes kwamen we terecht bij de eerste rust. Café Sluiszicht. (Ja inderdaad, bij Kaatje!) Omdat deze rust al op 6 kilometer zat en het erg druk was, hielden we het hier bij een plaspauze.







Wandelmams en ik hebben naast het wandelen nog een gezamenlijke hobby, namelijk het quilten. En volgens ons woont de schrijfster van dit blog in onderstaand huis.


Jammer genoeg begon het te miezeren toen we na onze plaspauze weer buiten kwamen. En de hoop dat we onze jas uit konden doen, werd daarmee volledig teniet gedaan. We pakten ook de petten om de nattigheid uit ons gezicht te houden en liepen verder. En net voor we weer in Vollenhove zouden zijn, werden we, via het gehucht Moespot, in de richting van Sint Jansklooster gestuurd. Het bleef miezeren en dus waren we blij dat we in 't Klooster konden rusten in "Het wapen van Utrecht" waar voor de wandelaars één van de zalen was ingericht.




Het was er goed warm en de tomatensoep was rijk gevuld en gloeiend heet. Heerlijk!!!! Na een klein half uurtje konden we er weer tegen en toen we buiten kwamen was het droog en deed zowaar het zonnetje af en toe zijn best om door de wolken heen te breken.


Aan de rand van Sint Jansklooster staat een molen en diverse wandelaars stonden keurig op een rijtje om de molen te fotograferen. Er stond een bordje met de mededeling "gazon" in het gras, maar gezien de toestand van het gras, vonden de vele wandelaars dat dit een beetje te hoog gegrepen was.




Via, via kwamen we weer op een dijk terecht. Het derde stuk dijk van vandaag. Ik vind het heerlijk lopen. Het nadeel van dit stuk was alleen dat er heel veel wildroosters in zaten. En die zijn lastig over te steken. Nu stonden er nog geen hekken overal, dus sommige wildroosters konden we ontlopen door er via het gras langs te gaan.


Op de dijk stond een raar ding. Toen we dichterbij kwmaen zagen we dat het een uitkijkpunt betrof. Ook wij klommen er even bovenop. Het was alleen jammer dat er geen leuning langs zat. Dat is bij het dalen toch wel een stuk prettiger.



Aan het einde van de dijk kwamen we weer in Vollenhove terecht. En ook nu werden we langs de mooie oude gebouwen en door park "Old Ruitenborg" geleid.







Na 25 kilometer waren we weer terug bij de startlokatie. Een mooie wandeling door oude plaatsjes, over verharde ondergrond. Jammer dat de zon het liet afweten, maar daar kan de organisatie niets aan doen....

Geen opmerkingen: