Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 18 maart 2012

Gegiegel, gegil en Goldies!!!!!!

Gisteravond om half 8 was het zover voor Dochterlief. Eindelijk kon het verjaardagsfeestje voor haar 10e verjaardag plaatsvinden. En omdat we het haar zo ontzettend gunden om een knalfuif te geven, werden er 9 meisjes van 9 en 10 jaar uitgenodigd om hier een nachtje te blijven te slapen. Dat zijn alle meisjes uit haar klas en dat ene dierbare vrendinnetje dat een aantal jaren geleden terug verhuisd is naar een naburig dorp.

Om kwart voor 8 waren alle ouders de deur weer uitgewerkt en lagen alle tassen, zeer georganiseerd, op een stapel in de kamer. Toch???


Om in de stemming te komen, gingen de dames eerst cupcakes versieren. Omdat we toch al het voorjaar in het hoofd hadden, werden dit paascupcakes.



Daarna volgde een modeshow. Dit event hield in dat de dametjes in de dop per tweetal en basisuitrusting kregen. Deze uitrusting bestond uit 2 vuilniszakken, een deel van een krant, 4 vellen gekleurd papier, een rol plakband en een schaar.

En de dames gingen los. De woonkamer veranderde in een atelier, de snippers vlogen ons om de oren. Er werden nieuwe vuilniszakken gevraagd, want diegene die ze gekregen hadden was ernstig mislukt. Rolletjes plakband verdwenen en doken weer op, wat de één neergooide, bleek voor de ander zeer waardevol en na een uur waren de dames klaar.

Het opruimen van het atelier vonden ze dan weer niet tot hun taken behoren, maar na enig aandringen was de vloer weer vrij, zodat deze ook als catwalk gebruikt kon worden. Dus lekker muziekje op: Mambo number 5!!! En los gingen de dames. Nou ja los...... Ok, los was het wel, maar dat losse zat hem in de slappe lach bij de dames op de catwalk. Nou ja, op die enkeling na die is gemaakt voor het podium.

Toen was het tijd voor de film. Dus de outfits gingen uit en de pyama's gingen aan. De zitzakken werden voor de tv gesleept en alle dames vonden een plekje op bank of zitzak. Op de playlist stond "Grease"!!!! En wat zijn meiden van die leeftijd dan heerlijk. Elke zoen tussen John en Olivia werd begroet met een zeer gemeend: "Ieuuuwww!!!" En dat bleef bij elke zoen zo. Tot één van de dames zei dat het nu misschien niets leek, maar dat de kans groot was dat ze dat allemaal later toch ook zo zouden doen......... Toen was het even stil!!!!

Maar er werd ook veel gelachen om de film. En om 12 uur was hij EINDELIJK afgelopen. Ik hoorde mijn bed al roepen, maar er moest nog wel een slaapplaats voor alle dametjes gemaakt worden. Dus alle losse matrassen, luchtbedden en zitzakken werden erbij gesleept.
Om ervoor te zorgen dat alle dametjes zich fijn voelden hadden we in de uitnodiging al vermeld dat er zeker een knuffel mee moest. En samen met dochterlief had ik voor elk meisje nog een extra knuffel gemaakt. Deze kwamen uit een boekje dat ik hier eerder heb genoemd. Voor deze gelegenheid maakten we Goldies.

Elke Goldie kreeg zijn eigen unieke uiterlijk en voor de zekerheid hebben we aan elke knuffel een label gemaakt met de naam van één van de dametjes.


Toen ik de dametjes naar de keuken had gestuurd om te wassen, plassen (ok, niet in de keuken), tanden te poetsen en de rest, zorgde ik ervoor dat de kamer werd omgebouwd tot slaapzaal. Ik had met behulp van matrassen, luchtbedden en zitzakken 9 slaapplaatsen gecreëerd, toen er ineens 10 dametjes een plekje hadden gevonden.... HUH, nou ja, wie ben ik om daar tegenin te gaan....

Ondertussen waren manlief en het Wandelmannetje al naar bed vertrokken, het was half 1, en ik vertelde de horde dat om 1 uur het licht uit moest. Eenmaal boven gekomen gekomen waren manlief en het Wandelmannetje al in de ban van Klaas Vaak. Ik lag nog niet echt relaxed, want in het donker in een vreemd huis is niet altijd makkelijk. En helaas voor mij stond dochterlief om 1 uur boven aan mijn bed: "Mam, sommige meisjes vinden het wel een beetje eng als het licht uit is." Gelukkig had ik daar al rekening mee gehouden en was het nachtlichtje snel geregeld.

Ik ging weer naar boven en viel uiteindelijk in slaap. Tot een uur of 3. Toen ging beneden het geluidsniveau ernstig omhoog. Zelfs manlief werd er wakker van. Ik weer naar beneden. Een van de schatjes bleek van haar slaapplaats te zijn gevallen/geduwd en had weer anderen wakker gemaakt. Er bleken 6 dametjes in dromenland te zijn, die waren niet wakker geworden van het lawaai op korte afstand, wij boven dus wel!!!! Opvallend detail was dat er 8 meisjes op een ander plek lagen dan toen ik om 1 uur naar boven ging.....

Na mijn tussenkomst vond iedereen weer een plekje en keerde de rust weer. Met de gedachte dat ik toch al 2 uur slaap had meegepakt vertrok ik om half 2 weer naar boven. Om om 8 uur verrast wakker te worden van gebabbel beneden, toch nog zo'n 6 uur slaap meegepakt.

Voor ik goed en wel wakker was ging de dvd aan op geluidsniveau nucleair en waren volgens mij ook de buren 4 huizen verderop wakker. (Gelukkig nog geen klachten ontvangen tot nu toe!!!) Manlief en ik deden de voorbereidingen voor het ontbijt. Het Wandelmannetje had besloten dat hij op zijn kamer bleef tot alle "MEIDEN" vertrokken waren!

En wat voor fantastisch groepje "MEIDEN" het is bleek al snel, want toen ik zei dat ze moesten aankleden en hun spullen moesten opruimen voor het ontbijt, was binnen 10 minueten alles geregeld en had ik met behulp van de "snelle Jelle's" ook de matrassen en luchtbedden alweer opgeruimd. Na het ontbijt, waar een onvoorstelbaar aantal broodjes, pakken drinken, gekookte eitjes en een halve fruitschaal verdween in de magen van het spul, zocht ieder zijn eigen vertier. De helft vertrok naar buiten, waar werd geschommeld, gevoetbald en gesprongen op de trampoline. De andere helft dook op de zitzakken voor de tv en keek verder naar de dvd van "Sjakie en chocoladefabriek".

Om 11 uur verscheen de eerste ouder en om kwart over 11 waren alle schatjes vertrokken. De gevonden voorwerpen bestaan uit een zaklamp en een tube tandpasta. Veel minder dan ik had verwacht. Om kwart over 12 stond alles in huis weer op zijn plek, draaide de afwasmachine op volle toeren en was de vloer weer schoon. Om 1 uur lag ik te slapen op de bank, sliep Dochterlief op een andere bank, deed manlief of hij wakker was en had het Wandelmannetje zich teruggetrokken voor een tv met een zitzak en een deken (hij sliep natuurlijk niet).

Wat een heerlijk feestje!!!!!

Geen opmerkingen: