Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 26 maart 2023

52.406 Verstelwerk

Soms kan ik er niet omheen, een stapel verstelwerk die weggewerkt moet worden. Ik vind het echt vreselijk om te doen, maar als ik niks doe, blijft die stapel maar groeien.

Het begon met een oude prinsessenjurk van Dochterlief. Hoewel ze er al lang en breed is uitgegroeid, mag hij niet weg. Hij gaat in haar bewaarbox, maar dan moet hij wel heel zijn. Dat is niet helemaal gelukt, omdat de laag organza te veel beschadigd is, maar het is wel een stuk beter.




Er lag ook een dekbedhoes op mij te wachten. Aan deze hoes zat geen instopstrook en dat vind ik heel vervelend. Daarnaast was er aan de onderkant een naad losgeraakt, waardoor het dekbed uit de hoes zakte. Met een stuk witte katoen maakte ik een instopstrook en vervolgens zette ik de naad weer vast met een zigzagstee, dat zal voorlopig niet los komen.





Dan lag er een wandelbroek van de Wandelkerel waarvan het onderste deel van de pijp was losgeraakt van de rits, ook zo'n leuk klusje, maar ook die repareerde ik weer.





Het volgende op de stapel was een hemdje van Dochterlief waarvan het halsbeleg elke keer omsloeg naar buiten. Dat was een kwestie van een extra naadje.



En als laatste lag er een stapeltje denim, twee broeken en een overhemd. Ik gebruikte de beproefde methode, vliesofix en een restje denim.












En daarmee was de stapel verstelwerk weer weggewerkt. Hopelijk blijft voorlopig alles weer heel.....

Geen opmerkingen: