Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 4 december 2022

Jij bent jarig.....

Lieve Dochterlief,
 
Het is weer tijd voor mijn jaarlijkse verjaardagspraatje, maar ik heb werkelijk geen idee waar ik moet beginnen. Er gebeurt zoveel in jouw leven, maar er blijft ook zoveel hetzelfde.

Je bent vorig jaar begonnen met de opleiding vaktherapie-drama, maar in januari kwam je erachter dat het toch niet was wat je ervan verwachtte, je wilde stoppen. Wat was je boos op ons toen we zeiden dat dat mocht, maar dat je van ons wel je propedeuse moest gaan halen. Je vond het onzin, maar pap en ik vonden het belangrijk dat je dit schooljaar gewoon afmaakte, nog een halfbakken jaar vonden wij geen goed idee voor jou. Gelukkig zag je al snel in dat dat idee van ons zo gek niet was een vervolgens was je dan ook reuzetrots toen je je P binnen had.

Natuurlijk was dan wel de vraag wat je dan wel zou gaan studeren, want dat je een hbo-diploma wil halen staat voor jou als een paal boven water. Je kreeg gelukkig goede begeleiding op school en zo kwam je uit op Creative Business en dan ook nog de versnelde route, dus in drie in plaats van vier jaar. En jij valt natuurlijk weer met je neus in de boter, want de opleiding is herzien en daardoor is er nogal wat onduidelijkheid over opdrachten, processen en deadlines. En als jij ergens niet tegen kan...... dan is het onduidelijkheid.

Toch heb je het supergoed opgepakt, want je bent het gesprek aangegaan met jouw slb'er en met klasgenoten en dat heeft geresulteerd in veranderingen en aanpassingen en dat heeft jou rust gegeven. 

En of voorgaande nog niet genoeg is, ga je in februari ook nog eens starten met de deeltijdopleiding docent Nederlands. Je moeder achterna, iets waar we beiden lang niet aan gedacht hebben, maar dat wel echt bij jou past. Zoals ik al zei, er gebeurt genoeg.

Toch blijft er ook veel hetzelfde. Je woont nog steeds in dezelfde studio in Leeuwarden, je hersenen maken nog steeds dezelfde rare capriolen, waar we vaak enorm om moeten lachen. Je bent nog steeds onhandig en een kneus (iets met enkels en knieën), je houdt nog steeds van roze, eenhoorns, roze eenhoorns, fluffy sokken, warme truien, regenbogen en zingen. Je hebt graag mensen om je heen, maar je hebt ook echt rustmomenten nodig, veranderingen zijn lastig, knuffels niet, je vader is er om je hart te luchten, je moeder is er om je problemen mee te bespreken en je broer is je alles. Trien wordt enorm gemist, je ouderlijk huis steeds minder, al kom je nog graag een weekendje terug, maar niet meer elk weekend. En je houdt enorm van feestjes.

Daarom vierde je jouw eenentwintigste verjaardag met een karaokefeestje, gelukkig is ons huis goed geïsoleerd.
 
 
 
Het komende jaar zal je weer genoeg brengen, nieuwe dingen, nieuwe belevenissen (het is nooit saai met jou) en natuurlijk oude vertrouwde dingen. Bijvoorbeeld het intens genieten van feestjes, theater, je familie, vriendinnen, reisjes.
 
 
Meisje, ga zo door met jouw leven leiden, blijf genieten en leren. Luv U!!!!

Geen opmerkingen: