Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 24 januari 2020

Uitwaaien

Het is ondertussen bijna een traditie, eind januari een weekendje naar Egmond om daar met wandelvrienden uit den lande twee dagen buiten te spelen. En ook dit jaar waren wij van de partij. Mams, de Wandelkerel, Dochterlief en ik deelden een huisje met Ate en Jacqueline.

En ik maar tegen de schatjes zeggen dat we slechts een weekend weg gaan...…..


In eerste instantie zouden Mams, Ate, Dochterlief, de Wandelkerel en ik in één auto gaan. Dochterlief vond dat niet leuk, want dan kon haar grote hamsterknuffel Knabbel niet mee. Nou, dan moest Knabbel maar bij hara vader in bed dit weekend, waren ze beide niet alleen. Helaas kon de Wandelkerel niet op tijd weg van school, dus het werden twee auto's. Dochterlief had een activiteit van school op de route naar Egmond en zij werd daar door Mams opgepikt.

Toen zij hoorde dat we met twee auto's zouden gaan, stuurde ze een berichtje of Knabbel dan toch mee kon in onze auto. Mijn reactie was dat dat niet leuk zou zijn voor haar vader. Prompt ging de telefoon van haar vader, Dochterlief vroeg toestemming.

Manlief en ik lagen dubbel van het lachen. En Dochterlief natuurlijk stiekem ook. Ben je achttien jaar, moet je knuffel mee als je weekendje weg gaat. Manlief moest even slikken, maar hij gaf toestemming om Knabbel mee te nemen. En zo hadden de Wandelkerel en ik een passagier op de achterbank op weg naar Egmond.



Geen opmerkingen: