Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 3 februari 2019

52.250 Toch weer....

Tja, ik kan het niet laten, ik ga toch weer een deken haken. En dat terwijl ik mij echt nog wel kan herinneren dat ik de deken van Manlief op het laatst echt zat was. Maar als ik het resultaat zie, word ik weer heel blij en bovendien zijn wij gek op dekens. Er wordt hier vaak gestreden om de meest favoriete dekens.

En dus trap ik er weer vol in. Het helpt wellicht ook dat ik het materiaal voor nog een deken al in huis heb en het is toch zonde om dat te laten liggen. Na de granny stripe en de blanket stitch wil ik nu wel een andere variant haken. Na wat zoeken is het een variant met golfjes geworden. Het patroon vond ik hier.

En dan begint het lastigste deel van het maken van een deken, het begin. Eerst de vraag hoe lang de lossenketting moet worden en vervolgens de eerste toer haken. Maar het begin is er.....



Ik trek er maar weer minimaal een jaar voor uit om tot een eindproduct te komen.

Geen opmerkingen: