Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 3 januari 2019

Keukenprinses

Dochterlief is gek op koken en bakken. Zelfs zo gek dat ze haar schuld (we kregen nog 20 euro van haar) het liefst inlost door voor ons te bakken of koken. Daarom stelde ze voor om voor ons een maaltijd te maken en daar die 20 euro voor te gebruiken in plaats van dat geld gewoon over te maken. Omdat wij weten dat ze erg lekker kan koken gingen wij daarmee akkoord.

En zo zaten we vanavond met zijn vieren aan een waar feestmaal. We aten frietjes van zoete aardappel en gevulde kipfilet en chocolade-karameltoetje.

De zoete aardappel friet had ze eerst in de oven voorgegaard voor ze werden gefrituurd. De kipfilet werd gehalveerd en platgeslagen om er vervolgens een grote lap van te maken. Die lap werd gevuld met spinazie, tomaat en kaas en toen opgerold. De opgerolde kipfilet werd voorzien van katenspek en
bestreken met één of ander oliemengsel voor het de oven in ging. Man, man, wat lekker.



Het toetje had ze ook zelf gemaakt. Chocola gesmolten en daarmee een cakevorm bestreken, karamelsaus gemaakt en wafels toegevoegd. Gruwelijk zoet, maar ook gruwelijk lekker.




Bij deze is besloten dat Dochterlief vaker haar schulden mag inlossen door te koken voor ons.

Geen opmerkingen: