Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 29 januari 2015

52.107 Heerlijke kussens

Na de deceptie van het missen van de aansluiting bij de theorie aan de praktijk, bleven de kussenhoesjes in mijn hoofd spoken. Ik had een lap van 8 stroken breed, die te kort was om 2 hoesjes uit te maken.

Na een paar nachtjes slapen nam ik het besluit om voor de meest praktische en minst ingewikkelde methode te gaan. Dus de breedte van de bestaande lap aanvullen tot 13 stroken breed en de lengte die ik tekort kwam, met een effen stuk stof aanvullen. Aan het werk dus.....

Ik besloot om de aanvulling van 5 stroken weer deels via de lasagne-methode te doen. Dus 4 stroken dubbelen en 1 losse strook. Ik had nu alles zo los gelaten dat dat me geen enkele moeite meer kostte. Dat heb ik dus (voor nu) geleerd.



Na het aan elkaar zetten van alle stroken begon het vervelendste werkje. STRIJKEN!!!! Dat die ik niet altijd, maar met de stugge spijkerstof leek me dat beter voor het gewenste eindresultaat. Na het strijken, sneed ik de effen stukken op maat, sneed het stroken deel in tweeën om daar vervolgens de effen stukken weer aan te zetten.






Vervolgens was het een kwestie van rits erin, zijnaden dicht stikken en de kussen vulling in de hoes stoppen. En nu zijn Manlief en ik erg blij met deze aanvulling op het kussenbestand hier in huis.



Overigens waren de kussens al klaar voor we naar Egmond vertrokken. Sterker nog, ze zijn mee geweest naar Egmond. Het ontbrak me alleen aan tijd om het eindresultaat hier te plaatsen......

Geen opmerkingen: