Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 21 november 2014

Het verhaal van de chocoladeletter

Tuduutududu, tuduutududu. tuduutududu. "Hallo, met Dochterlief." "Hallo Dochterlief, met F. is je moeder thuis?" "Nee, mijn moeder is aan het werk, maar mijn vader is er wel." "OK, mag ik je vader dan even?" "Natuurlijk, hier komt-ie."

"Pap, Pa-ap, telefoon!"

"Hallo, met Manlief." "Hallo, met F. Ik wil u iets vertellen en het is misschien een beetje vreemd verhaal, maar u woont toch in dat mooie Drentse dorpje?" "Ja, daar woon ik." "En er zit bij u in de buurt toch een chocolatier?" "Ja, dat klopt." "Nou, het zit zo. Ik heb via Facebook een prijs gewonnen bij die chocolatier, een chocoladeletter van 600 gram, versierd met allerlei lekkers. Maar ik woon 200 kilometer bij u vandaan en ik vind het te ver om heen en weer te rijden voor een chocoladeletter. En nu kwam ik  via via bij uw vrouw terecht. Zouden jullie die letter willen ophalen?" "Ophalen, en dan?" ".Nou, dan is hij voor jullie, hij moet persoonlijk opgehaald worden en voor mij is dat niet te doen, dus als jullie hem willen, geef ik aan de chocolatier door dat jullie hem komen halen." "Ehhh, ja, dat is goed. Bedankt."

"Hallo-o, ik ben thuis! Hoe is het hier?" "Ja, prima, maar ik heb vandaag zo'n raar telefoontje gehad." "Raar telefoontje, hoezo?" "Nou er was ene F en die heeft een chocoladeletter gewonnen bij de chocolatier, maar zij kan hem niet ophalen, dus wij mogen hem hebben. Ken jij ene F.S. te L.?" "Nee, die ken ik niet." "Nou, zij jou wel via, via. Je mag haar prijs ophalen." "OK, maar ik snap er niks van." "Ik ook niet, maar zo'n chocoladeletter is nooit weg." 

En om zeker te weten dat het verhaal van de chocoladeletter klopte, belden we nog even met de chocolatier. En het verhaal klopte. En nu ligt er bij ons op het aanrecht iets om van te watertanden.







Dus lieve F.S. te L. hierbij willen we je heel hartelijk bedanken voor deze gift. Al snappen we er nog steeds niks van.


Geen opmerkingen: