Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

maandag 21 april 2014

Krentenbloesemtocht Dwingeloo

Vanmorgen om kwart voor 8 stapte Wandelmams de keuken binnen. Zij kwam ons ophalen voor de Krentenbloesemtocht in Dwingeloo. Na een dikke knuffel van een slaapdronken dochter, vertrokken we met zijn drieën voor onze eerste 30 km wandeling van dit jaar.

We waren mooi op tijd in Dwingeloo en dat resulteerde in een parkeerplek vlakbij de start. Tijdens het inschrijven werd de Wandelkerel aangesproken op het feit dat hij de gemiddelde leeftijd flink omlaag haalde. Hij beaamde dat en knoopte er gelijk een gesprek aan vast.

Om half 9 mochten we vertrekken en stormde de meute op de dame met de routebeschrijvingen af. Wij lieten de meute gaan en sloten aan. Het eerste stukje voerde door Dwingeloo en was droog, maar toen we Dwingeloo verlieten begon het te regenen. Na een half uur kreeg de Wandelkerel last van zijn hiel. Vorige week in Heerenveen had hij daar een blaar gelopen. Daar kwam hij overigens 's avonds pas achter en verder had hij er ook geen last van gehad, tot nu.... Gelukkig had ik de spullen bij me om zijn hiel af te plakken en na een krappe 10 minuten konden we weer verder.

Het bleef regenen tot we na 10 km bij de eerste rust kwamen. Deze was bij het Theehuis Anserdennen en wij weten uit ervaring dat ze daar heerlijke versgebakken appeltaart hebben. Dus naast ons bakkie koffie/thee kwam een heerlijke appeltaartpunt te staan.






Omdat we het toch een beetje koud kregen van het stilzitten, onze broeken waren nat, besloten we om vrij snel weer verder te gaan. En gelukkig was het nu droog. En al snel waren onze broeken droog en deed zelfs het zonnetje zijn best om ons warm te krijgen. Dat mislukte al snel weer en de omgeving was grijs en grauw. We staken de hei over van Ruinen richting de radiotelescoop bij Dwingeloo. Dit pad is enkele kilometers lang en in eerste instantie zagen we, door het laaghangende vocht in de lucht, de radiotelescoop niet eens. Maar uiteindelijk kwam hij toch in beeld. Een krappe 2 kilometer voorbij de radiotelescoop kwamen we bij de tweede rust op camping de Noordster. Deze hebben we al vaker aangedaan tijdens wandelingen, maar nu kwamen we via de hoofdingang in plaats van de achteringang.








We verlieten de camping wel weer via de achteringang en kwamen direct in het bos terecht. Met nog 10 km te gaan, waren we niet ontevreden met hoe onze voeten en benen zich hielden. De rode (onzin) draad van deze wandeling ging over olifanten en giraffen. De oorzaak lag in een enorme hoop paardenstr.nt die we op een bospad moesten ontwijken. Deze hoop was zo enorm dat die volgens ons van loslopende olifanten of giraffen moest zijn. En zo wandelden we met olifanten en giraffen in ons kielzog door het bos.

En even later bleek dat we gelijk hadden. In ieder geval met betrekking tot de giraffen....


Zo'n 5 km voor het einde begon het weer te druppen en even later hield het op met zachtjes regenen, net toen we op de open vlakte liepen. Dat ging zo snel dat het geen zin meer had om een regenjas of poncho aan te doen.






En zo kwamen we doornat aan bij de finish. Tot groot geluk van de Wandelkerel was er een stand van de KNBLO aanwezig en konden we eindelijk de 1500 km afstandgesp aanschaffen. Ondanks alle regen besloten we om een ijsje te halen op de Brink van Dwingeloo en daarna vertrokken we snel naar huis voor een warme douche.


Geen opmerkingen: