Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 1 december 2013

Jarig jobje, alweer 12

Mooie meid van me, vandaag vierden we jouw 12e verjaardag. Stiekem een dagje te vroeg, maar ja, op zondag is er veel meer tijd om te vieren dan op maandag. En met jouw gave tot genieten en vieren, kunnen we daar niet genoeg tijd voor uittrekken. Al een week keek je uit naar deze dag. Niet omdat je zo nodig jarig wilde zijn, maar omdat iedereen dan op visite kwam speciaal voor jou.

En omdat je dan eindelijk je nieuwe telefoon zou krijgen, die we al 5 weken geleden hadden uitgezocht. Want man, man, je kon de rest van je leven toch pas echt beginnen als je een telefoon zou hebben met whats app en internet.

Maar uiteindelijk genoot je simpelweg van de aanwezigheid van je neefjes, nicht en nichtje en al die andere kinderen die deel uitmaken van jouw jeugd, omdat hun ouders en jouw ouders bevriend zijn.

Het afgelopen jaar is voor jou een jaar van rust geweest. Jouw allerliefste Flapdrolio vormde de stabiele thuisbasis en ik was er voor al die grote en kleine meisjesproblemen die je echt niet met die allerliefste Flapdrolio kunt bespreken.

En nu kunnen vanuit die stabiele situatie een keus gaan maken. En dat is niet de minste keus, het is de keus voor de middelbare school. En de belangrijkste vraag die wij stellen is: "Waar word jij gelukkig?" En die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, want je hebt zoveel mogelijkheden en de keuzes in de directe omgeving zijn beperkt. En dus discussiëren we over reistijden en afstanden, sociale en leeraspecten, maar vooral over wat jij wil. En langzaam maar zeker krijgt jouw toekomst vorm.

Lief, lief meisje, wij zijn zo trots op jou. Op de manier waarop jij je weg zoekt, waarbij je meestal ook nog de weg kiest met de meeste hobbels, niet omdat je moeilijk wil doen, maar omdat die weg jou het meeste oplevert. Om de strijd die je aangaat, meestal met jezelf, zonder anderen te veroordelen. Maar vooral omdat jij JIJ bent en omdat je JIJ wil blijven, zonder concessies te doen aan jezelf, maar wel rekening houdend met anderen.

Ons advies voor komend jaar is dan ook: "Blijf jezelf, voor jezelf en voor anderen!!!"

We houden van je.

Geen opmerkingen: