Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 6 januari 2024

Nieuwjaarswandeltocht WIK, Haulerwijk

Vandaag stond de eerste wandeltocht van 2024 op het programma. De tocht heette dan ook toepasselijk de Nieuwjaarswandeltocht, georganiseerd door de WIK vanuit Haulerwijk. Op de parkeerplaats trof ik Ate en eenmaal binnen waren Hilly, Albert en Geert Jan ook al aanwezig. Na het inschrijven hadden we nog alle tijd voor een startersbakkie en na dat bakkie verlieten we om klokslag 9 uur de startlocatie.

De routebeschrijving van de 25 km was bijna op, we hadden de een-na-laatste, maar als groep konden we daar wel mee uit de voeten. Voor de zekerheid werd er ook een routebeschrijving van de 20 km meegenomen, dan hadden we nog keuzemogelijkheden.

Al snel bereikten we het punt waarop de 5 km een andere kant op ging. Op dit punt lag een enorme boom gestrekt. Geert Jan wilde hem wel meenemen om op te stoken in de houtkachel, maar hij paste net niet in zijn rugzak, hij moest hem dus maar laten liggen. Ook stond er op dit punt een bordje richting een familiebegraafplaats, hoe dat precies zat, moest even uitgezocht worden.





We bleven nog even in het bos en overal was goed te zien dat er veel water is gevallen en dat het grondwater heel hoog is. De eerder genoemde familiebegraafplaats bleek wat vervallen te zijn, zodat we het bord dat er stond toch echt van dichtbij moesten gaan bekijken.






Na 7 km kwamen we bij de eerste rust. Tijdens het bakkie daar bleek dat de 15 km vanuit hier een extra lus van 5 km zou maken en dat de 20 km die lus dus niet maakt. Albert en Hilly besloten om de 20 km te lopen en Ate, Geert Jan en ik zouden verder gaan op de 25 km. Net toen we verder wilden gaan, kwam Liana binnen, zij liep de 20 km. Albert en Hilly bleven dus nog even zitten, zodat Liana met hen verder kon. De 25 km-lopers gingen wel op pad.

De lus van de 25 km ging door bos en vervolgens over de weg. Ik heb in de lus geen foto's gemaakt, we liepen lekker tempo en waren volop aan het kletsen, dus voor we het doorhadden waren we weer bij de rust. We besloten om deze over te slaan en door te lopen naar de volgende rust, die was nu nog zo'n 6 km verderop.


Dit deel van de route was erg mooi, maar ook best pittig. Soppige paadjes, modder en bruggetjes, maar zo fijn dat er hier nog gewandeld kon worden. Op diverse plaatsen was de route omgelegd omdat de originele route niet gebruikt kon worden vanwege wateroverlast. Bij de rust was het tijd voor een heerlijk bakkie soep.













Vanaf hier was het nog een krappe 7 km naar de finish. Ook hier was er weer een omleiding in het bos, zodat we voornamelijk over een fietspad liepen. Geen probleem, want droge voeten zijn toch wel prettig. Eenmaal weer in Haulerwijk werden we nog een blokje door het dorp gestuurd, waarschijnlijk om de kilometers vol te maken.







Bij de finishlocatie zaten Hilly, Albert en Liana op ons te wachten. We kletsten nog even gezellig na en toen gingen we allemaal weer huiswaarts. De eerste tocht van het jaar is een feit.



Geen opmerkingen: