Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 27 april 2023

Madrid, dag 2

We begonnen de dag met koffie en thee in het appartement en daarna gingen we naar de bakker vlakbij om lekkere zoete, Spaanse broodjes te halen. Omdat we toch mee wilden doen aan Koningsdag, hadden we allebei iets oranjes aangetrokken. Het grappige was dat we nog geen vijf meter buiten de deur van ons appartementencomplex waren toen we in het onvervalst Nederlands hoorden: "Ja hoor, Koningsdag!" We waren dus duidelijk niet de enige Nederlanders daar.

Het Prado was op loopafstand, dus we lieten de metro voor wat hij was. We dwaalden  een poos rond in het Prado en zagen hele mooie schilderijen, maar ook schilderijen die ongetwijfeld mooi zijn, maar waar we zelf niet zoveel mee hebben. En op een bepaald moment heb je zoveel schilderijen gezien, dat het maximum is bereikt. Eigenlijk zou je kaartjes moeten kunnen kopen voor meerdere dagen en dan elke keer een deel van het museum meten bekijken. Toen we weer buiten waren, streken we even neer op een bankje voor het Prado om de indrukken te verwerken om even rustig te praten over wat we hadden gezien.



Hierna gingen we naar de Botanische Tuin en dat was echt  fantastisch. Echt een oase middenin die grote stad. We bleven hier dan ook lange tijd, steeds een stukje verder lopend om dan weer neer te strijken op een schaduwrijke plaats. Je wordt daar vanzelf relaxed en rustig.






















Na het bezoek aan de Botanische Tuin was het tijd voor een siësta in het appartement, waar we ook genoten van wat te eten en natuurlijk van wat te drinken. Later op de avond bezochten we weer de Gran Via, mensen kijken, shoppen, slenteren, zien en gezien worden, eigenlijk precies hetzelfde als wat de locals doen.

Ook vandaag zochten we niet al te laat ons bed op, we zijn nog niet echt gewend aan de warmte en morgen moeten we vroeg op.

Geen opmerkingen: