Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 9 februari 2013

Samen puzzelen

Sinds manlief zijn dagen grotendeels thuis doorbrengt, maakt hij elke dagde puzzels uit de krant. Toen hij net weer een beetje bijkwam van alle ellende, maakte hij alleen de eenvoudige sudoku's. Maar na verloop breidde hij het assortiment uit. Kruiswoordpuzzels, Zweedse puzzels, sudoku-mix en sinds kort waagt hij zich aan de cryptogrammen.

In eerste instantie wilde hij geen hulpmiddelen gebruiken, maar toen de frustratie over het niet kunnen voltooien van het cryptogram steeds meer toenam, gebruikte het internet om hem op weg te helpen. en sinds kort heeft hij nog meer hulp. Dochterlief vindt het geweldig om dit soort puzzels te maken.

En zo brachten vader en dochter een groot deel van de middag door puzzelend door. Hardop denkend, dochterlief zoekend naar synoniemen en betekenissen, manlief met de krant en een pen en af en toe een vraag stellend aan mij, lukte het ze om de puzzel helemaal op te lossen.

Trots en tevreden kon na ruim anderhalf uur de krant opzij gelegd worden.

Geen opmerkingen: