Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 1 mei 2024

Dagje Deventer

Binnenkort wordt Dochterlief geopereerd aan haar enkel, dan zal ze 6 weken in het gips zitten. Dat houdt ook in dat ze in die periode, en de periode daarna, weinig op pad zal kunnen gaan. Een goede reden om vandaag, in de meivakantie, nog een dagje weg te gaan. Na wat overleg werd het een dagje Deventer.

We gingen voor het gratis parkeren aan de overkant van de IJssel. Helaas was het gratis parkeerterrein daar vol, na even zoeken en speuren, bleek dat het betaalde deel van dit parkeerterrein wel een hele euro per dag kostte. De keuze was dus snel gemaakt. Na het parkeren en betalen, namen we het pontje naar de overkant, een goed begin van deze warme, zonnige dag.




We liepen de stad in en deden een rustig rondje door de Walstraat. Daar kwamen we bij Mooi, Leuk en Lekker terecht  en daar raakten we niet uitgekeken. En niet alleen dat, we werden er ook heel hebberig, wat een leuke dingen hebben ze daar. Omdat we net aan de dag begonnen waren en omdat we geen keuze konden maken, besloten we om later op de dag nog een keer terug te gaan. Hoefden we niet de hele dag met onze aankopen te sjouwen en hadden we de tijd om na te denken over wat we wilden.

We streken neer op een terrasje voor de lunch en daarna slenterden we door de leuke straatjes en steegjes en doken we verschillende winkels in, vooral de unieke winkeltjes. Toen we het warm kregen, besloten we dat het tijd was om de Lebuinuskerk te bezoeken. Ondanks haar pijnlijke enkel, wilde Dochterlief toch wel met mij naar boven klimmen, wel met het risico op een dikke enkel vanavond.















Omdat de enkel van Dochterlief na deze beklimming toch echt wel flink opspeelde, was het tijd om terug te gaan naar Mooi, Leuk en Lekker. We hadden de halve winkel wel willen leegkopen, maar het lukte ons om de aankopen binnen de perken te houden. Ik nam vogeltjes mee en Dochterlief wat heerlijke snuisterijen, waaronder een klein kristallen flesje.

Onder de toren van de Lebuibuskerk sloten we aan in de rij voor een ijsje, een mooie afsluiting van een warme, zonnige dag.




Overigens hoefde Dochterlief niet te wachten tot de avond voor een dikke enkel, die had ze al toen we weer in de auto stapten.....

Geen opmerkingen: